Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σημαντική δραστηριότητα

Η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει (1-9 του Οκτώβρη) το 6οΔιεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο.

Στη διάρκειά του, νέοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα έργα τους, πρωτόλεια ή μη, χωρίς αποκλεισμούς και μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες, καθώς η Λέσχη σέβεται την κουλτούρα και τις αξίες κάθε λαού και κάθε δημιουργού.

Πριν από έξι χρόνια στο 1ο Πανόραμα Νέων Δημιουργών Βίντεο συμμετείχαν αποκλειστικά Ελληνες δημιουργοί και κυρίως Βορειοελλαδίτες, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε μόνο ταινίες μικρού μήκους. Ο αυθορμητισμός, η πρωτοπορία και η παρεΐστικη διάθεση ήταν τα βασικά του χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά ενός πειράματος που πέτυχε. Ετσι φτάσαμε στο 5ο Διεθνές Πανόραμα με 42 ταινίες του ελληνικού τμήματος και 116 από 27 χώρες στο διεθνές τμήμα, ενώ έπεται η συνέχεια.

  • Σημειώνουμε, επίσης, ότι η θεατρική ομάδα Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το έργο «Γελώντας άγρια» του Κρίστοφερ Ντούρανγκ, σε σκηνοθεσία Ζωής Λύρα, σκηνικά - κοστούμια Ανδρέα Παρασκευόπουλου, μουσική επιμέλεια - φωτογραφία Γιώργου Κωνσταντινίδη. Παίζουν: Γιακουμίδης Γιάννης, Παπαδοπούλου Μπέτυ, Λύρα Ζωή.

Παραστάσεις: Κυριακή και Δευτέρα μέχρι 14/6 (9.30 μμ), με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου, 2310-252921).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ