Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μακρύ ταξίδι στον κόσμο

Το «Λιβάδι που δακρύζει», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που ξεκίνησε το Φλεβάρη από το Φεστιβάλ Βερολίνου και τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, θα συνεχίσει το μακρύ του ταξίδι, από την Ευρώπη (Γαλλία, Ρωσία, Δανία, Βρετανία), και θα περάσει στην Ασία (Τουρκία, Ισραήλ αλλά και Ιαπωνία, Ταϊβάν, Κορέα) αλλά και στην Αμερική (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό).

Στη Γαλλία θα προβληθεί στις 22/6 σε αβάν πρεμιέρ (από τον πολιτιστικό οργανισμό «Forum des Images») και από τις 13/7 στις αίθουσες. Στη Ρωσία προγραμματίστηκαν δύο μεγάλα αφιερώματα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Από τις 28/6-5/7 το «Λιβάδι που δακρύζει» θα προβληθεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Ελληνας σκηνοθέτης θα ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου. Στη Μόσχα και σε ακόμη πέντε πόλεις θα προβληθούν και οι 12 δημιουργίες του.

Αναδρομικά αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν και αλλού: Τόκιο (από 7/7), Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Μεξικό, Ταϊβάν, Κορέα. Από το Νοέμβρη, το ταξίδι της «Τριλογίας 1» θα συνεχιστεί σε Βρετανία, Τουρκία, Γερμανία και Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ