Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι αξιώσεις των ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ πιέζουν να στείλει η Ελλάδα στρατιώτες στο Ιράκ, η κυβέρνηση ταλαντεύεται και το ΠΑΣΟΚ σιωπά. Χτες ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ήρθε για λίγες ώρες στην Αθήνα με διπλό στόχο. Αφενός να προετοιμάσει το έδαφος για τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε ενδεχόμενη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Ιράκ και αφετέρου να καλυφθεί μέσω του ΝΑΤΟ η παρουσία Αμερικανών κομάντος στην Αθήνα τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων» (Το ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ).

Η «κρεατομηχανή»

«Για το ενδεχόμενο αποστολής Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε χτες ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία λέξη της κυβέρνησης, να μην ξανανοίξει δηλαδή τέτοιο θέμα το Φθινόπωρο. Γιατί είναι δεδομένο, ότι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει βγει στη γύρα και ψάχνει (...) για νέο αίμα που θα επιτρέπει στην κρεατομηχανή των ΗΠΑ τη συνέχιση της λειτουργίας της» (Η Αγγελική Σπανού στον ΕΛ. ΤΥΠΟ).

Να πληρώσουν μόνοι

«Απρόθυμες είναι όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ -και η Ελλάδα- να ικανοποιήσουν την επιθυμία των ΗΠΑ για την ενίσχυση των δυνάμεων κατοχής με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Η δραματική εξέλιξη του πολέμου, που άρχισε με την παράνομη εισβολή, αποστασιοποιεί όλες τις χώρες, που δε θέλουν να μοιραστούν το πολιτικό κόστος, αλλά και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές του παρανοϊκού "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" (...) Το τίμημα του παρανοϊκού πολέμου, τον οποίο κήρυξε η αμερικανική αλαζονεία, βυθίζοντας στο χάος το Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν μπορεί να το πληρώσουν οι άλλοι λαοί, ούτε με το αίμα ενός στρατιώτη τους» (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ