Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΜΗΡΙΑ

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: «Σοβαρές ενστάσεις προβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλος, για τη ρύθμιση του θέματος των συμβασιούχων. Δώδεκα σημεία προσκρούουν σε διατάξεις του Συντάγματος. Επιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νομοθετική αναπροσαρμογή». «Το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ»

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έμπλεξε άσχημα στην υπόθεση των συμβασιούχων, και μάλλον δε θα ξεμπλέξει εύκολα και χωρίς τραύματα (...) Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η μόνη ίσως λύση είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. H επιβάρυνση θα είναι τεράστια. Αλλά να τεθεί ένα τέρμα, ώστε το φαινόμενο να μην αναπαράγεται. Αυτό ίσως είναι το ακόμα πιο δύσκολο σημείο». (Ο Αντώνης Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ: «Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να τροποποιήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας αντικαθιστώντας το κριτήριο του δημοσιονομικού ελλείμματος με εκείνο του δημόσιου χρέους προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία». (Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ)

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ: «Δε θα υπάρξουν επιβαρύνσεις, αντίθετα θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για οικονομικές ελαφρύνσεις στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, επανέλαβε χτες ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου στον ΑΝΤ1 άνοιξε τη συζήτηση και τις διεργασίες για Πρόεδρο Δημοκρατίας κοινής αποδοχής». (Το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ: «Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο υπό συνθήκες δουλείας, στα σπίτια άλλων ανθρώπων, και το πρόβλημα αυτό το αγνοούν πολλές χώρες, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών. Τα παιδιά, στην πλειονότητά τους μάλιστα κορίτσια, υποφέρουν στα χέρια των αφεντικών τους (...) Σπάνια αμείβονται, μερικές φορές πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και φτάνουν να ξεχάσουν ακόμη και το όνομά τους, αφού συχνά, επί χρόνια, τα αποκαλούν απλώς "κορίτσι" ή "αγόρι"». (Το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ