Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γυρίστε τους την πλάτη

Το ότι ο Γ. Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέτουν ως κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές το γεγονός ότι διαμορφώνουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» είναι από τους επικίνδυνους «νεοτερισμούς» τους. Στο κάτω κάτω της γραφής για το λαό που πασχίζει να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια και τη φτώχεια, το «νέο ΠΑΣΟΚ» φτιάχνεται από τα ίδια υλικά. Αυτά που, ως κυβερνητικό κόμμα, τον έφεραν στη θέση «να μην έχει στον ήλιο μοίρα». Αλλά αφού το πάει έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ας «ψυλλιαστούν» οι ανυποψίαστοι. Γιατί η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σ' ένα «αμερικάνικου τύπου κόμμα», αυτό πάει να κάνει, τίποτα άλλο δεν επιδιώκει από το να κάνει το λαό πέρα από κάθε δράση, διεκδίκηση και αντίσταση, για να υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς τα εμπόδια του κινήματος. Τώρα υπάρχει πείρα. Το ΠΑΣΟΚ ό,τι «νεοτερισμούς» και αν επέβαλε ένα ήταν το αποτέλεσμα: Δυνάμωμα του πλούτου και αύξηση της φτώχειας.

Ο Γ. Παπανδρέου μιλά για «αγώνες» και «σοσιαλισμό», για «κοινωνικό Μάαστριχτ», για «μόνιμη απασχόληση», και άλλα τέτοια... Κοροϊδεύει. Γιατί ξέρει καλά από τότε που ψήφισε το Μάαστριχτ, το «ευαγγέλιο» του κεφαλαίου, και όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες που ακολούθησαν, ότι έβαζε στο στόχαστρο, όπως και έκανε ως κυβέρνηση, τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την Υγεία και την Παιδεία του Ελληνικού λαού, προσφέροντας, στον αντίποδα, τεράστια κέρδη στην ολιγαρχία, ξεζουμίζοντας την εργατική τάξη της χώρας.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζητάει τη λαϊκή ψήφο για να μην πάρει «λευκή επιταγή» η κυβέρνηση, καλώντας στον αγώνα που δήθεν έχει ...κηρύξει «κατά της συντήρησης». Ψεύδεται συνειδητά. Γιατί είναι αυτή πρώτη που δίνει «λευκή επιταγή». Συνειδητά αφού είναι με τον ευρωμονόδρομο, με την πλουτοκρατία, συμπλήρωμα της κυβέρνησης στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως και η ΝΔ όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση.

Οσο για τον ωμό αντικομμουνισμό, με δηλώσεις όπως «το ΚΚΕ είναι άκρως συντηρητικό κόμμα που ταυτίζεται με τις ακροδεξιές φωνές στην ΕΕ», είναι η έσχατη αλλά επικίνδυνη επιλογή όταν τους παίρνει ο λαός χαμπάρι...

Γιατί το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για το Μάαστριχτ όταν το ΠΑΣΟΚ την έκρυβε «τάζοντας λαγούς με πετραχήλια». Τώρα οι αγωνιστές, οι λαϊκοί άνθρωποι που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ έμαθαν από τον ευρωμονόδρομο που πιστά βάδιζε η ηγεσία αυτού του κόμματος. Τώρα βλέπουν πως μπορεί να υπάρχει και άλλος δρόμος από την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Γι' αυτό και όλοι αυτοί οι λαϊκοί αγωνιστές, που εναπέθεσαν προσδοκίες για καλύτερες μέρες στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν από τις φραστικές κορόνες του Γ. Παπανδρέου. Μπορούν και πρέπει να μην ξαναδώσουν «άλλοθι» στην πολιτική του, δραπετεύοντας από την αντιλαϊκή σκέπη του. Μπροστά στην κάλπη, να καταδικάσουν αυτούς που παίζουν με τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Να καταδικάσουν αυτούς που πολλές φορές στο παρελθόν την Κυριακή των εκλογών άρπαξαν την ψήφο του και από την επομένη κιόλας την έστρεψαν εναντίον του. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τον αγώνα για το δίκιο τους ψηφίζοντας ΚΚΕ.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ