Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σημασία σήμερα έχει η ανάκαμψη του λαϊκού κινήματος

Υπεύθυνοι όσοι εξωραΐζουν την ΕΕ ή την εξαγνίζουν στο όνομα της ανανέωσης

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο, στον πεζόδρομο, στο Περιστέρι, έκανε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που περιέγραφαν καταστηματάρχες και πελάτες, η Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους σημείωσε:

«Μακάρι τα πράγματα να μην ήταν έτσι. Μακάρι να είχαμε πέσει έξω, όταν προειδοποιούσαμε και προβλέπαμε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ θα φέρει ένα συντριπτικό χτύπημα σταδιακά στους εργατοϋπαλλήλους και τους μικρομεσαίους. Τουλάχιστον εμείς έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη, ότι δε βρομίσαμε τα χέρια μας υπογράφοντας αυτό το κείμενο.

Αυτό όμως που για μας έχει μεγάλη σημασία είναι η ανάκαμψη, η αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, για να μπορέσει να βάλει εμπόδια στα μέτρα που έρχονται και να διεκδικήσει πραγματικές κατακτήσεις αύριο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα πολλά παράπονα του κόσμου για την όλο και μειούμενη αγοραστική δυνατότητά του και τη μεγάλη ακρίβεια, η Αλέκα Παπαρήγα συμπλήρωσε:

«Ακριβώς γι' αυτό είπα: "μακάρι τα πράγματα να μην ήταν έτσι". Γιατί κάθε φορά που ακούω αυτά τα παράπονα, από τη μια μεριά βλέπω ότι σωστά τα προβλέψαμε, αλλά από την άλλη δε μας ικανοποιεί αυτή η ιστορία, γι' αυτό λέμε "μακάρι να είχαμε πέσει έξω"...

Κοιτάξτε να δείτε... Και ακρίβεια υπάρχει, αλλά αυτό φαίνεται ακόμα πιο πολύ σε σχέση με τους πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς. Και δεν είναι μόνο τα προϊόντα που έχουν τα μαγαζιά. Είναι τα νοίκια, είναι η παιδεία, είναι η υγεία. Δηλαδή το σύνολο των αναγκών της ζωής μας είναι πανάκριβο. Και για να 'χεις πρέπει συνεχώς να βάζεις το χέρι στην τσέπη.

Το ζήτημα είναι πολιτικό! Εχει να κάνει με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τη στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οσοι εξωραΐζουν την ΕΕ λένε συνειδητά ψέματα στο λαό, είναι απολύτως υπεύθυνοι.

Οσοι, δε, εξαγνίζουν την ΕΕ στο όνομα της ανανέωσης, είναι κι αυτοί συνένοχοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ