Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Φαβορί οι Ισπανοί

Με την αναμέτρηση Ισπανίας-Ρωσίας (21.45, ΕΤ1) ολοκληρώνεται η πρεμιέρα του EURO 2004 καθώς και τις πρώτες συναντήσεις για τον Α΄ όμιλο. Οι «Φούριας Ρόχας» δε σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη, που θα τους δώσει σημαντική ώθηση στην υπόθεση-πρόκριση. Θεωρούνται, και αποδέχονται τον χαρακτηρισμό, από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Σήμερα λοιπόν θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς το στόχο. Από την πλευρά τους οι Ρώσοι προσδοκούν να μην αποτελέσουν τον «κομπάρσο» του ομίλου που απλά πλαισιώνει τον πρωταγωνιστή.

«Εχουμε αδιαμφισβήτητα το υλικό και την ποιότητα για να κατακτήσουμε το φετινό τρόπαιο στην Πορτογαλία», δήλωσε ο προπονητής των Ισπανών, Ινιάκι Σάεθ, και πρόσθεσε: «Το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό, καθορίζει πολλά πράγματα για τη συνέχεια. Μια νίκη σού δίνει αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία για τα ματς που ακολουθούν». Μοναδικός «πονοκέφαλος» του Σάεθ είναι ο τραυματισμός του Αλμπέλδα. Αν δεν καταφέρει να τον ξεπεράσει μάλλον θα αντικατασταθεί από τον Τσάμπι Αλόνσο. Οι υπόλοιποι Ιβηρες στην αρχική 11άδα αναμένεται να είναι οι Κασίγιας, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Ελγκέρα, Ραούλ Μπράβο, Ετσεμπερία, Μπαράχα, Βιθέντε, Μοριέντες, Ραούλ.

Οι Ρώσοι περισσότερο από τους αντιπάλους τους υποστηρίζουν ότι φοβούνται τις διαιτησίες. «Φοβάμαι πως κόντρα στην Πορτογαλία, που διοργανώνει το τουρνουά, αλλά και στο ματς με την Ισπανία, ίσως έχουμε προβλήματα με τη διαιτησία. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σμέρτιν, που αγωνίζεται στην Τσέλσι. Στον αγωνιστικό τομέα, ο τεχνικός των Ρώσων, Γκεόργκι Γιάρτσεφ, δεν υπολογίζει τους Ονόπκο, Ιγκνάσεβιτς, Πανόφ. Μάλλον θα παρατάξει τους Οφτσινίκοφ, Γιεφσέγιεφ, Σμέρτιν, Σαρόνοφ, Σενίκοφ, Αλντόνιν, Αλενίτσεφ, Μοστοβόι, Ισμαΐλοφ, Σίτσεφ, Μπιλίκιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ