Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Να κάνουμε κάτι δροσερό, καλοκαιρινό και γευστικό λέμε. Ταλιατέλες με θαλασσινά. Σύμφωνοι; Εντάξει πάμε.

Θα βάλουμε πεντακόσια γραμμάτια ταλιατέλες, περίπου εξακόσια γραμμάρια ώριμες σφιχτές ντομάτες, ένα κιλό θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι) μισό φλιτζάνι λάδι, ένα κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ένα τέταρτο του φλιτζανιού λευκό κρασί, λίγο δυόσμο ή μαϊντανό, δυο σταγόνες ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και τρακόσια γραμμάρια ανθότυρο.

Θα ζεματίσουμε τις γαρίδες για τρία λεπτά σε αλατισμένο νερό και θα τις καθαρίσουμε. Θα ζεστάνουμε το μισό λάδι και θα σωτάρουμε τα θαλασσινά μαζί με το κρεμμύδι. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. θα ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, θα αφαιρέσουμε τους σπόρους και τα υγρά τους και θα τις ψιλοκόψουμε. Επειτα θα τις βάλουμε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι, το ταμπάσκο, το μαϊντανό ή τον δυόσμο και θα αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο. Κόβουμε σε κύβους το ανθότυρο. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε έτσι όπως είναι καυτές σε μια πιατέλα και τις ανακατεύουμε με το κρύο μείγμα. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω στο φαγητό. Και καλή μας όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ