Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Υποδέχονται» αγωνιστικά το «Αϊζενχάουερ»

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο αύριο, Παρασκευή, στις 8.00 το βράδυ, στη πλατεία Σαρόκο

Με συλλαλητήριο «υποδέχονται» οι φιλειρηνιστές της Κέρκυρας το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», που αναμένεται να καταπλεύσει στο νησί τις επόμενες μέρες. Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας και μαζικοί φορείς καλούν το δημοκρατικό κερκυραϊκό λαό να πάρει μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή και ώρα 8μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του Κόμματος, καταγγέλλει τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου ως «πρόκληση - προσβολή στα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού και ειδικότερα του Κερκυραϊκού λαού».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επίλεκτο μέλος της οποίας είναι το "Αϊζενχάουερ" δολοφόνησε χιλιάδες αθώους Γιουγκοσλάβους πολίτες, κατέστρεψε την οικονομία αυτής της χώρας. Αυτό το έγκλημα είναι συνέχεια άλλων εγκλημάτων όπως αυτό της στρατιωτικοφασιστικής χούντας της 21ης Απριλίου και της προδοσίας της Κύπρου, αλλά και τόσων άλλων».

Η ΝΕ προειδοποιεί ότι η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ παραμένει στα Βαλκάνια, για να επιβάλει τη δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων, ενώ επισημαίνει τις ιστορικές ευθύνες των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ που στηρίζουν τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα στο λαό του νησιού και τους φορείς του να εκφράσουν με κάθε μέσο και τρόπο την αντίθεσή τους με τον ελλιμενισμό των μακελάρηδων και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με κύρια αιτήματα: Εξω οι αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Τα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία είναι ανεπιθύμητα στην Ελλάδα και την Κέρκυρα. Να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι και αξιωματικοί. Ειρήνη και φιλία των λαών.

H ΕΕΔΥΕ Κέρκυρας

Με ανακοίνωσή της και η ΕΕΔΥΕ Κέρκυρας καταγγέλλει ότι ένα χρόνο μετά το βάρβαρο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία οι Αμερικανο-ΝΑΤΟικοί επιδρομείς ξανακάνουν την εμφάνισή τους στο νησί.

«Πιστεύουν πως ξεχάσαμε - τονίζει στην ανακοίνωσή της - όμως και να θέλαμε δεν μπορούμε. Δε μας αφήνουν οι σκηνές ερήμωσης, καταστροφής και θανάτου που όλοι είδαμε. Δε μας αφήνουν οι εκατοντάδες νεκροί, οι χιλιάδες τραυματίες, οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες του Κόσσοβου μετά την ισοπέδωση της ειρήνης σ' αυτό. Το έγκλημα είναι διαρκείας. Διαρκείας είναι και η αντίδρασή μας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται πως ο λαός της Κέρκυρας θέλει, οι παραλίες του νησιού να είναι τόποι χαλάρωσης και αναψυχής και όχι απόβασης στρατιωτικών οχημάτων και να υποδέχονται ειρηνικούς παραθεριστές και όχι σιδερόφρακτους ράμπο.

Καλεί, τέλος, με τη σειρά της τον κερκυραϊκό λαό να μην εφησυχάζει όσο στη χώρα βρίσκονται ΝΑΤΟικές βάσεις και στρατεύματα, τον καλεί ακόμα να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και να φράξουν το δρόμο στους σύγχρονους βάρβαρους και τα ματωμένα τους δολάρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική αγωνιστική «υποδοχή» στους μακελάρηδες (2009-06-26 00:00:00.0)
«Να σταματήσει η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών» (2003-05-27 00:00:00.0)
Ραγιαδισμός και υποτέλεια (2000-04-25 00:00:00.0)
Είναι ανεπιθύμητοι! (1999-04-14 00:00:00.0)
Καμιά βοήθεια σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (1999-04-08 00:00:00.0)
Συνέδριο - πρόκληση του ΝΑΤΟ (1997-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ