Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Απαιτείται άμεση χρηματοδότηση

Για τέταρτη βδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, με αίτημα την έγκριση του προγράμματος εφημεριών που προτείνει το Επιστημονικό Συμβούλιο. Αμεσες απαντήσεις για το αν θα χρηματοδοτηθεί το νοσοκομείο ώστε να εγκριθούν άμεσα τα προγράμματα εφημεριών της επιστημονικής επιτροπής και να γίνουν προσλήψεις γιατρών, για να καλυφθούν άμεσα οι οργανικές θέσεις και να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο, ζητεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

Η διοίκηση, υπογραμμίζει στην Ερώτηση ο Π. Κοσιώνης, περικόπτει τα προγράμματα εφημερίας σε βαθμό επικίνδυνο για τους ασθενείς, αλλά και για τους γιατρούς, αφού ακόμα και για τις γενικές εφημερίες εγκρίνει μόνο ένα ειδικευμένο γιατρό για μεγάλα τμήματα. Επίσης, κάνει χρήση της εφημερίας ετοιμότητας σε υπέρμετρο βαθμό, αφήνοντας ακάλυπτα ουσιαστικά τα τμήματα και ξεζουμίζοντας τους γιατρούς, πληρώνοντάς τους μόνο το 1/3 της τιμής της πραγματικής δουλιάς τους. Το νοσοκομείο εφημερεύει μέρα πάρα μέρα και η διοίκηση ισχυρίζεται ότι δεν εγκρίνει τα προγράμματα, γιατί δεν επαρκούν τα κονδύλια.

Οι οργανικές θέσεις των γιατρών, συνεχίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι κενές κατά 30% και παραπάνω, με αποτέλεσμα οι γιατροί να φορτώνονται με πάρα πολλές εφημερίες. Μερικά τμήματα λειτουργούν με ένα, δύο ή τρεις γιατρούς ειδικευμένους.

Ο Π. Κοσιώνης τονίζει ακόμα ότι μεγάλο πρόβλημα για το «Χατζηκώστα» είναι και η παλιά πτέρυγα, που όλο ανακαινίζεται και όλο δεν τελειώνει - εδώ και τρία χρόνια - για να παραδοθεί σε λειτουργία.

Ετσι, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό αν θα χρηματοδοτηθεί επαρκώς το νοσοκομείο ώστε να λειτουργήσει σωστά και με το απαραίτητο προσωπικό και τι μέτρα θα πάρει για την άμεση παράδοση και λειτουργία της ανακαινιζόμενης πτέρυγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ