Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στο Ηράκλειο Κρήτης 4-11 Ιούλη

Στη Μόσχα - 1ος γύρος - Μεικτή Κόσμου - Αρμενία 3,5-2,5

Ο Τιγκράν Πετροσιάν (αριστερά) αντιμετωπίζει με τα μαύρα τον Ρόμπερτ Φίσερ, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα (1972) πήρε τον παγκόσμιο τίτλο από τον Μπόρις Σπάσκι
Ο Τιγκράν Πετροσιάν (αριστερά) αντιμετωπίζει με τα μαύρα τον Ρόμπερτ Φίσερ, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα (1972) πήρε τον παγκόσμιο τίτλο από τον Μπόρις Σπάσκι
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαχωρισμού των 16 Ομάδων της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, μετά από κλήρωση που έγινε στην ΕΣΟ, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν. Διαφορετικά είναι τα συναισθήματα των σκακιστών σε σχέση με αυτά των παραγόντων των ομάδων, αφού οι πρώτοι - και με το δίκιο τους - θέλουν να αθληθούν πνευματικά, ενώ οι δεύτεροι δεν μπορούν να κάνουν... το ίδιο, προκειμένου να βγάλουν τα λειτουργικά και άλλα οικονομικά τους για όλο το χρόνο έξοδα, συν αυτά που δεν καλύπτει η ΕΣΟ για όλους τους σκακιστές και σκακίστριες της κάθε ομάδας.

Οι όμιλοι που θα αγωνιστούν με κυκλικό σύστημα (στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης) στην πρώτη φάση είναι:

Α΄ Ομιλος: 1. ΣΑΠ ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, 2. ΣΟ Καλλιθέας, 3. ΕΣ Θεσσαλονίκης, 4. Πνευμ. Στέγη Περιστερίου (Δύο ομάδες από Θεσ/κη και δύο από Αττική). Β΄ Ομιλος: 1. ΣΟ Ικαρίας, 2. ΟΣ Τριανδρίας, 3. ΣΟ Καβάλας, 4. Πανελλήνιος ΓΣ (Αιγαίο, Θεσ/κη, Καβάλα, Αττική), Γ΄ Ομιλος: 1. ΝΑΟ Μάτι Αττικής, 2. ΣΑ Χανίων, 3. ΕΕΣ Κορυδαλλού, 4. ΑΣ Παπάγου (τρεις από Αττική, μια από Χανιά) Δ΄ Ομιλος: 1. ΠΣΦ Συκεών, 2. ΟΑΑ Ηράκλειο, 3. ΠΠΛΤΥ Πάτρας, 4. ΑΟ Κύδων Χανίων (Βόρεια Ελλάδα, Αχαΐα και δύο από Κρήτη). Σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό στις 4 Ιούλη (1ος γύρος) θα αγωνιστούν: 1-4 και 2-3. Στον 2ο γύρο, 4-3 και 1-2. Στον 3ο γύρο 2-4 και 3-1. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στη συνέχεια για τις θέσεις 1-8 και οι δύο επόμενοι για τις θέσεις 9-16.

* Στον 1ο γύρο για το ματς Μεικτή Κόσμου - Αρμενία στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του Τιγκράν Πετροσιάν. Ο Κασπάροβ νίκησε τον Βαν Βέλι, ο Ανάντ τον Λπουτιάν και ο Σβίντλερ τον Γκέλφαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ