Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικές περιπολίες σε όλη την Αθήνα

Περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα μεικτά συνεργεία, αποτελούμενα από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ. Η απόφαση για το μέτρο αυτό πάρθηκε στις 26 Απρίλη, ύστερα από σύσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη με την δήμαρχο Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη.

Στόχος τους, όπως είχαν δηλώσει, η καλύτερη εικόνα της πρωτεύουσας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που έπληττε τους επαγγελματίες. Ωστόσο και αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με τον «αστυνομικό της γειτονιάς», τις χιλιάδες κάμερες που ξεφυτρώνουν σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα από τα συστατικά του μείγματος «ένταση της αστυνομοκρατίας», με πρόσχημα βέβαια τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου για την αστυνόμευση των κεντρικών πλατειών της Αθήνας, διάρκειας μιας βδομάδας (25 - 31 Μάη), διατέθηκαν 291 αστυνομικοί που έλεγξαν 70 οχήματα και 841 άτομα, ενώ προσήγαγαν 368 άτομα. Δηλαδή, περίπου οι μισοί πέρασαν από το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Συνελήφθησαν 36 άτομα για ναρκωτικά, καταδικαστικές αποφάσεις, κλοπή και παραβάσεις του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και περί αλλοδαπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ