Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγκτικός «μπαμπούλας» των δημοσίων υπαλλήλων

Βιάζεται η κυβέρνηση να ασκήσει έλεγχο αναφορικά με την αποδοτικότητα και την ποιότητα της δουλιάς των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει κάποια βήματα στον εκδημοκρατισμό του κράτους και στο σπάσιμο των στεγανών του, που συνδέονται με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Ετσι χτες, με εγκύκλιό του προς όλα τα υπουργεία, το υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ) ζητά την άμεση υλοποίηση Νόμου 3230/2004, ούτως ώστε να συσταθούν στα υπουργεία και στις περιφέρειες, σε επίπεδο Διεύθυνσης «μονάδες ποιότητας και αποδοτικότητας» των υπηρεσιών τους. Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο το υπουργείο ζητά απ' όλα τα υπουργεία να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν - και όχι αργότερα από τις 15 Ιούλη - τα σχετικά ΠΔ, ούτως ώστε να συσταθούν οι εν λόγω μονάδες. Οι μονάδες αυτές στην πραγματικότητα θα λειτουργούν ως ελεγκτικός μπαμπούλας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η εγκύκλιος, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το προσωπικό που θα στελεχώσει τις προαναφερόμενες «μονάδες ποιότητας και αποδοτικότητας θα πρέπει να επιλεγεί από τους παρακάτω κυρίως κλάδους: «ΠΕ Στατιστικής, ΠΕ Οικονομολόγων, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Επιχειρησιακής Ερευνας, ΠΕ Πληροφορικής. Μπορεί να επιλέγεται και προσωπικό από άλλους κλάδους κατηγορίας ΠΕ, με εξειδίκευση όμως στην ολική ποιότητα και στη μέτρηση της αποδοτικότητας. Σε περίπτωση έλλειψης υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ μπορεί να επιλέγονται και υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ, προερχόμενοι από ομώνυμους ή αντίστοιχους με τους πιο πάνω κλάδους».

Μια δεύτερη εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΔΑ, που επίσης δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, ενημερώνει τις δημόσιες υπηρεσίες αναφορικά με τις προθεσμίες διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών από τη Διοίκηση, όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο 3242/2004 και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ