Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΣΟΥΔΑ
«Αμερικανιές» από Αμερικανούς της Σούδας

Νέα θρασύτατη και προκλητική συμπεριφορά Αμερικανίδας αστυνομικού της βάσης της Σούδας, τούτη τη φορά, σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή σε βάρος Χανιωτών, μετά από επεισόδιο που προκάλεσε άλλος Αμερικανός της βάσης, οδηγώντας επικίνδυνα στο Ακρωτήρι Χανίων.

Συγκεκριμένα, Αμερικανός οδηγός καθώς επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στη βάση της Σούδας, παρά λίγο να παρασύρει 20χρονη Χανιώτισσα που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Κάτοικοι του χωριού, που ανησύχησαν από τη φασαρία και τα φρεναρίσματα, μαζί με την παρουσία του δημάρχου Ακρωτηρίου και δημοτικούς συμβούλους έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος να δουν τι συμβαίνει.

Σε λίγη ώρα στο σημείο έφτασε η Αμερικανίδα αστυνομικός, του «Γραφείου Ασφάλειας της Αμερικανικής Ευκολίας», η οποία με την ψηφιακή της μηχανή άρχισε να φωτογραφίζει όλους όσοι βρίσκονταν εκεί. Και όταν οι παριστάμενοι της ζήτησαν να σταματήσει τη φωτογράφιση, εκείνη άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί και συνέχιζε προκαλώντας.

Σε λίγη ώρα στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε και η Ελληνική Αστυνομία, που και συνέλαβε την Αμερικανίδα μπροστά στις διαμαρτυρίες των κατοίκων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, αργότερα, αναφέρεται ότι συνελήφθη Αμερικανή υπήκοος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για εξύβριση και εκτόξευση απειλών σε βάρος πολιτών. Πέντε από τους πολίτες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της, ενώ κατασχέθηκε η φωτογραφική μηχανή.

Από τη μεριά της αμερικάνικης βάσης της Σούδας για τη δικαιολόγηση της πρόκλησης, υποστηριζόταν ότι προβλέπεται, σε περίπτωση ατυχήματος όπου εμπλέκεται Αμερικανός, να μεταβαίνει αστυνομικός της Ασφάλειας της βάσης της Σούδας για να ελέγξει τι έχει συμβεί και να τραβήξει φωτογραφίες για τη ζημιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2017-05-28 00:00:00.0)
Την Κυριακή η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2017-05-24 00:00:00.0)
Επέκταση της βάσης της Σούδας μεθοδεύουν οι Αμερικανοί (2008-08-07 00:00:00.0)
Οχι στις νέες αμερικανικές αξιώσεις (2005-07-17 00:00:00.0)
«Αποφασίζουν και διατάσσουν» την επέκταση της βάσης (2003-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ