Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πώς τολμήσατε εσείς οι ουτιδανοί

Τιμωρήθηκαν ήδη οι ουτιδανοί, με την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της πολιτικής δύναμης του δύοντος ΠΑΣΟΚ. Ενώ το ΚΚΕ που το πολέμησαν, βγήκε ακόμη πιο δυνατό, και με γυναικεία δυναμική εκπροσώπηση στην ΕΕ, την Διαμάντω.

Χρειάζεται όμως να γυρίσουμε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όταν ο Γιωργάκης, ο μικρός της γνωστής οικογενειακής δυναστείας, θυμήθηκε τον παππού του, του «πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν», αλλά και στα τάγματα ασφαλείας, όπως και τον πατέρα του που έδιωχνε τις ...αμετακίνητες βάσεις.

Τόλμησε, λοιπόν, να εκστομίσει αναίσχυντα: «... Το ΚΚΕ, με βάση τις θέσεις, είναι σήμερα ένα άκρως συντηρητικό κόμμα και οι θέσεις του σε σειρά ζητημάτων δε διαφέρουν από εκείνες των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης».

Είναι ουτιδανοί οι άνθρωποι και μιαν απάντηση - χαστούκι την πήρανε ήδη με την ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία εξομοιώνει το ΚΚΕ με την ακροδεξιά, δείχνει ότι ο εκσυγχρονισμός που πρεσβεύει έχει μεγάλες ομοιότητες, αν όχι ταύτιση, με τον αντικομμουνισμό της δεκαετίας του 1950».

Επειδή, όμως, μερικοί δε γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ, δανειζόμαστε από το Λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη τα ακόλουθα: «... ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ: Ο ανάξιος λόγου, που δε διαθέτει κύρος ή σπουδαιότητα, ο τιποτένιος, ο μηδαμινός, ο ποταπός...».

Ω, εσύ, αναμορφωτή! «Ποιος λόγος ξέφυγε από το φράγμα των δοντιών σου», όπως γράφει ο Ομηρος. Ποιος είσαι εσύ που τολμάς να «εξομοιώσεις» το κόμμα των αγώνων του λαού μας, με το νέο φασισμό που εξυπηρετήσατε, υποκύψατε και προσκυνήσατε, εσείς οι χαμερπείς.

Και για τη λέξη αυτή δανειζόμαστε πάλι από το λεξικό: «ΧΑΜΕΡΠΗΣ, αυτός που δείχνει χαμηλού επιπέδου συμπεριφορά, αναξιοπρεπή και μικροπρεπή, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του...». Ακόμη και οι δικοί σου σε κατάλαβαν, μικρέ Γιώργο.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ