Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 1-1
Στόχος επετεύχθη

Στόχος επετεύχθη. Η Εθνική δεν έχασε από την Ισπανία και πλέον απέχει περίπου ...90 λεπτά από το όνειρο. Το τελικό 1 - 1 (67' Χαριστέας - 28' Μοριέντες) δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την απόδοση των δύο ομάδων, αφού οι Ιβηρες ήταν ανώτεροι από τους «γαλανόλευκους», αλλά αυτό πλέον μικρή σημασία έχει. Ο ένας βαθμός είναι άκρως πολύτιμος, γιατί κρατάει στα πόδια των διεθνών την υπόθεση πρόκριση. Και σε τέτοιες στιγμές, η ουσία μετράει.

Οι παίχτες του Ρεχάγκελ μπήκαν στο γήπεδο εμφανώς επηρεασμένοι από την κρισιμότητα του αγώνα. Αγχωμένοι και με ...βαρίδια στα πόδια. Χωρίς κυκλοφορία, «καθαρό» μυαλό, σωστό πρέσινγκ. Εδειχναν κουρασμένοι, επιχειρούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ με γιόμες, και όσο περνούσε η ώρα «κλείνονταν». Ολα αυτά επέτρεψαν στους Ισπανούς να πιέζουν όλο και περισσότερο. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, έπαιξαν οι «γρήγορες» κίτρινες, που δεν επέτρεπαν δυναμικό παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, οι Ιβηρες δεν έκαναν πολλές φάσεις και αν δε γινόταν το λάθος του Καψή, μάλλον θα πήγαιναν στ' αποδυτήρια με το μηδέν. Πάντως, μετά το γκολ, οι διεθνείς ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι και μάλιστα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην επίθεση.

Περίπου η ίδια εικόνα υπήρχε και στην επανάληψη. Τα άκρα (Σεϊταρίδης, Φύσσας) δε λειτούργησαν καθόλου, η μεσαία γραμμή δεν επιτελούσε βασικές της υποχρεώσεις (ούτε για επιθέσεις, ούτε για άμυνα, ούτε για να κρατηθεί η μπάλα) και ο Νικοπολίδης δεν απέφυγε τα επικίνδυνα λάθη. Η κούραση δυσχέραινε πιο πολύ τις προσπάθειες και, φυσικά, το 0 - 1 βοήθαγε τους Ιβηρες και «εμπόδιζε» τους Ελληνες. Οι Ισπανοί, με άψογη κυκλοφορία, πρέσινγκ και αλληλοκάλυψη, δημιουργούσαν σοβαρή πίεση. Ομως το γκολ του Χαριστέα, ύστερα από έξοχη πάσα του Τσιάρτα, έδωσε νέα πνοή. Μπορεί η Εθνική να οπισθοχώρησε επικίνδυνα, με δυσκολία και αποσπασματικά να πέρναγε τη σέντρα, αλλά «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και με υπερπροσπάθεια, ψυχή και τύχη, οι διεθνείς πήραν αυτό που ήθελαν.

Ο Χαριστέας «παγώνει» τους Ισπανούς

Sportidea

Ο Χαριστέας «παγώνει» τους Ισπανούς
Οπως ανέφερε και ο «χρυσός» σκόρερ Αγγ. Χαριστέας: «Το ότι γυρίσαμε το παιχνίδι, δείχνει πως έχουμε αποκτήσει εμπειρία, είμαστε δεμένη ομάδα και έχουμε χαρακτήρα». Ετσι πλέον στον αγώνα με τη Ρωσία έχουν την ευκαιρία, παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα, να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους, στην επόμενη φάση.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (86' Βενετίδης), Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης (53' Τσιάρτας), Γιαννακόπουλος (49' Νικολαΐδης), Χαριστέας, Βρύζας.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Πουγιόλ, Ραούλ Μπράβο, Μαρτσένα, Ελγέρα, Μπαράχα, Αλμπέλδα, Βιθέντε, Ετσεμπερία (46' Χοακίν), Μοριέντες (65' Βαλερόν), Ραούλ (80' Τόρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ