Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ
Ολυμπιακά κενά στη λειτουργία

Με κενές το 35% των οργανικών του θέσεων, με την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς του ήδη εξαντλημένου προσωπικού και με σοβαρότατα προβλήματα υποδομής που πλήττουν την ασφαλή λειτουργία του, καλείται να λειτουργήσει το νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Αγία Ολγα», όλο το χρόνο, αλλά και την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντιδρώντας στα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοί του πραγματοποίησαν χτες τετράωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό για την ασφαλή λειτουργία του, απαιτώντας να μην υπάρξει ούτε μια ώρα απλήρωτης εργασίας. Ακόμα ο σύλλογος κατάγγειλε ότι, λόγω πλημμελούς συντήρησης, οι ηλεκτρογεννήτριες του νοσοκομείου είναι αμφίβολο αν μπορούν να τεθούν σε λειτουργία σε ώρες επείγουσας ανάγκης.

Για την κατάσταση αυτή, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου σημαντικές ευθύνες έχουν η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας που, αν και έχουν ενημερωθεί δεν παίρνουν μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων και συνεχίζουν την υποβάθμιση της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου λειτουργεί χωρίς υπεύθυνο εργοδηγό εδώ και δυο χρόνια και με κενές το 31,8% των οργανικών θέσεών της. Οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αντίστοιχα είναι 30,78% και 27% και στο βοηθητικό, με δεδομένο ότι πολλά κομμάτια του νοσοκομείου έχουν δοθεί στον ιδιωτικό τομέα (καθαριότητα - φύλαξη - εστίαση) κενές είναι το 69,8% των θέσεων.

Διαμαρτυρία
και στο «Σισμανόγλειο»

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αποζημίωση για όλο το προσωπικό μετά την αναστολή των καλοκαιρινών αδειών, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς και αναγνώριση της ανθυγιεινότητας της εργασίας τους, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση - διαμαρτυρία αύριο Παρασκευή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ