Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Επιθεώρηση από Κοινοτικό αξιωματούχο

Τον συντονιστή της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Gijs de Vries, δέχτηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Αν. Παπαληγούρας, μια μέρα μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης και τη συμπλήρωση του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Αν και είναι γνωστό ότι ο Κοινοτικός αξιωματούχος ήρθε για να επιθεωρήσει τα πεπραγμένα του υπουργείου στον τομέα της τρομοκρατίας και να δώσει τις απαιτούμενες οδηγίες, ο υπουργός προέβη σε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, λέγοντας ότι ο de Vries «δε μου είπε ούτε ότι είναι ικανοποιημένος, ούτε ότι δεν είναι. Μιλήσαμε για άλλα θέματα, χωρίς να περιμένω βαθμολογία από κανέναν». Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι του έδωσε αναφορά: «Τον ενημέρωσα και για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κλπ.», είπε ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ακολούθως, επανέλαβε τις γνωστές για την τρομοκρατία απόψεις, σημειώνοντας: «Ολοι συνειδητοποιούμε ότι η διεθνής τρομοκρατία αντιμετωπίζεται μόνο με διεθνή συνεργασία. Με το νομοσχέδιο για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τις αντιτρομοκρατικές ρυθμίσεις, που καταθέσαμε χθες στη Βουλή, εναρμονίζεται η Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των ευρωπαϊκών κοινωνιών, προστατεύοντας συγχρόνως και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ασφάλεια από τη μια μεριά και ελευθερία από την άλλη είναι δύο αλληλένδετα αγαθά και προασπίζονται και τα δύο, με το νομοσχέδιό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ