Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στο νέο τρομο-νομοσχέδιο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Ως ένα νέο αντιδημοκρατικό βήμα και πλήγμα κατά των συλλογικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων καταγγέλλουν μαζικοί φορείς, κοινωνικές οργανώσεις και παράγοντες της δημόσιας ζωής την προχτεσινή παρουσίαση από την κυβέρνηση και άμεση προώθηση για ψήφιση στη Βουλή του νέου τρομο-νομοσχεδίου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, 22 του Ιούνη, στην Ομόνοια, στις 7.30 το απόγευμα και καλεί τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, να πάρουν μέρος και να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική επιλογή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν, επίσης, την επόμενη Πέμπτη, 24 του Ιούνη, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ, στις 8 το βράδυ στο χώρο πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, δέχτηκε τον συντονιστή της «Αντιτρομοκρατικής Δράσης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Gijs de Vries, ο οποίος κάνει το γύρο των πρωτευουσών των χωρών-μελών για να ελέγξει την προσαρμογή των εθνικών νομοθεσιών στις «αντιτρομοκρατικές» κατευθύνσεις των Βρυξελλών.


ΣΕΛ.  7   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ