Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψήφος κατά συνείδηση!!

Σύμμαχο στην προώθηση του «τρομονόμου» θα έχει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, εξάλλου, ως κυβέρνηση επανέφερε ουσιαστικά τις τρομοδιατάξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την ψήφιση του δικού του τρομονόμου το 2001.

Βέβαια, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ από τη θέση της κυβέρνησης και να ασκήσει κριτική, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, προβάλλοντας ...ενστάσεις διαδικαστικού χαρακτήρα! Μάλιστα, παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν κατά ...συνείδηση (!) στη Βουλή για το «ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης», γιατί αυτή την τακτική ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»!

Η θέση για ψήφο «κατά συνείδηση», συζητήθηκε και προχτές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Συντονιστών των Κοινοβουλευτικών Τομέων του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γ. Παπανδρέου. Βέβαια, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφιζε τον τρομονόμο, επί κυβέρνησης Σημίτη, εκεί δεν υπήρχε ψήφος κατά συνείδηση, αλλά η επιτακτική ανάγκη για να ξεκινήσει η τρομο-επέλαση και ο περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Ζήτημα συνείδησης επίσης δεν υπήρξε για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ούτε όταν υπέγραφε τις «συμφωνίες δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ»...

Εξίσου εξοργιστικό επίσης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, ενώ δε θέλει επί της ουσίας να διαφοροποιηθεί από τις αντιλαϊκές επιλογές, τα στελέχη του για τις ανάγκες της αντιπολιτευτικής του τακτικής... ανακαλύπτουν διαδικαστικές παρατυπίες. Ο Αλ. Παπαδόπουλος προχτές χαρακτήρισε απαράδεκτη «την ενοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, με τις διατάξεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ενώ χτες ο Ευάγ. Βενιζέλος δήλωσε: «Κακώς αναμειγνύονται τα θέματα του ευρωπαϊκού εντάλματος έκδοσης με τα θέματα των διατάξεων περί τρομοκρατίας. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι τα δύο θέματα συνδέονται, ενώ η σύνδεση γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θέλει να κάνει ένα νομοσχέδιο».

Αν, όμως, όπως ανέφερε ο Ευάγ. Βενιζέλος τα δυο παραπάνω είχαν «γίνει αντικείμενο δύο νομοσχεδίων», τότε θα ήταν όλα καλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ