Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Εντείνονται οι αντιδράσεις

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το τρομονομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και ακολουθώντας πιστά τις αντεργατικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εντείνει την επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, φέρνει ένα νομοσχέδιο που ορίζει, ουσιαστικά, ως τρομοκρατία δραστηριότητες συνδικάτων και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος. Αυτό το νομοσχέδιο, σημειώνει πιο κάτω, «θωρακίζει την εξουσία της ολιγαρχίας και του πλούτου. Απαιτούμε: Να αποσυρθεί ο νέος ευρωτρομονόμος και το ευρωπαϊκό ένταλμα... Να καταργηθεί ο τρομονόμος που ψηφίστηκε το 2001 στη χώρα μας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και των λαϊκών αγωνιστών. Να ανακληθεί η απόφαση ανάθεσης στο ΝΑΤΟ της "ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων". Να σταματήσει η τρομοκρατία των αστυνομικών υπηρεσιών και οι "σκούπες" στο κέντρο της Αθήνας». Καταλήγοντας η Γραμματεία Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους και «να αχρηστέψουμε στην πράξη τους αντιδραστικούς νόμους».

Οσο η εξουσία της ολιγαρχίας εντείνει την επίθεσή της, «οι εργαζόμενοι επιβάλλεται με την αντίδρασή τους να συνεχίσουν να "τρομοκρατούν" και να απαιτούν δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα», επισημαίνει η Γραμματεία Κω του ΠΑΜΕ. Νομίζουν, υπογραμμίζει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στη Βοιωτία, ότι «με τους νόμους τους θα μας εμποδίσουν! Γελιούνται! Η συνέχεια των αγώνων μας θα το αποδείξει».

«Δε φθάνουν οι κάμερες, "το μάτι του μεγάλου αδελφού", δε φθάνει η Σένγκεν, δε φθάνει η ΝΑΤΟική ομπρέλα, δε φθάνει που ο στρατός βγαίνει από τα στρατόπεδα και εκτελεί αστυνομικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, φαίνεται ότι η άρχουσα τάξη χρειάζεται και νέο τερατούργημα», καταγγέλλει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και καταλήγει καλώντας «τον αδούλωτο λαό της Λέσβου σε επαγρύπνηση, για να μην περάσει». Στόχος του νομοσχεδίου η στήριξη της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.

Η ψήφιση και έγκριση του ευρωτρομονόμου αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, τονίζουν μια σειρά συνδικάτων και μαζικών φορέων της Πάτρας (Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Ιματισμού, «Κόκα Κόλα», Επιτροπή Ειρήνης, Συσπείρωση για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών) και καλούν «τώρα όλοι στους δρόμους για να αποτραπεί και να παρεμποδιστεί η νέα επίθεση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ