Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο δρόμο κατά του τρομονόμου!

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας προς όλους τους ΕΒΕ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Τρίτης

Κάλεσμα κοινής πάλης με τους εργαζόμενους ενάντια στον τρομονόμο απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) προς τους ΕΒΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτο βήμα τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοκρατική Συσπείρωση την Τρίτη 22 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

«Το ΔΣ της ΟΒΣΑ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλει την κυβέρνηση, γιατί προωθεί στη Βουλή για ψήφιση τον ευρωτρομονόμο και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης σε ένα ενιαίο τρομονομοθέτημα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της τήρησης των δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι «να θωρακίσουν το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», να περιορίσουν και να χτυπήσουν τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες «για να μείνουν στο απυρόβλητο η νέα τάξη πραγμάτων, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

«Με τον τρομονόμο - εξηγεί η ΟΒΣΑ - η συμβολική κατάληψη π.χ. ενός δρόμου, μιας Εφορίας ή του υπουργείου Οικονομικών ως διαμαρτυρία για το φορολογικό, ή του ΤΕΒΕ, μπορεί να θεωρηθεί σαν τρομοκρατία, να επιβληθούν εξοντωτικές ποινές στους συμμετέχοντες και να οδηγήσει στη διάλυση του συνδικαλιστικού ή πολιτικού φορέα που θα θεωρηθεί υπεύθυνος γι' αυτή την πράξη». Και καταλήγει: «Με το ευρωένταλμα ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για την έκδοση απλών υπόπτων, ενάντια στους οποίους δεν έχει ασκηθεί καν δίωξη, παρά και ενάντια στο Ελληνικό Σύνταγμα και στην ισχύουσα νομοθεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ