Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΑ

ΑΝΑΜΕΙΞΗ του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, στην επιλογή της εταιρίας του, της περιβόητης «Halliburton Co.», για έργα ανασυγκρότησης των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων μετά τη λήξη του πολέμου, διερευνά επιτροπή του Κογκρέσου. Σε επιστολή προς τον κ. Τσέινι, ο ρεπουμπλικάνος Χένρι Γουάξμαν, από την Καλιφόρνια - μέλος της Επιτροπής Κυβερνητικών Υποθέσεων - αναφέρει ότι ανώτατα στελέχη του Πενταγώνου αποκάλυψαν την περασμένη βδομάδα ότι ο Λιούις Λίμπι, στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου, έλαβε μέρος σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου για το επικείμενο συμβόλαιο της «Halliburton» στα τέλη Οκτώβρη 2002.

ΚΑΡΦΙ «Οι αποκαλύψεις αυτές φαίνεται να μη συμβαδίζουν με τις δικές σας θέσεις ότι δεν είχατε ενημερωθεί σχετικά με τα συμβόλαια της "Halliburton"» τονίζει ο κ. Γουάξμαν στην επιστολή του προς τον Αμερικανό αντιπρόεδρο.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης σε στελέχη του Κογκρέσου ότι ανώτατοι πολιτικοί παράγοντες της κυβέρνησης Μπους, και όχι πολιτικοί υπάλληλοι καριέρας, αποφάσισαν να προσεγγίσουν τη «Halliburton» το φθινόπωρο του 2002, για το θέμα της ανασυγκρότησης του Ιράκ, αναφέρει ο κ. Γουάξμαν. Οι συνομιλίες εκείνες οδήγησαν σε συμβόλαιο 7 δισ. δολαρίων, το Μάρτη του 2003 για τη «Halliburton»...

ΕΛΛΕΙΜΜΑ - ΡΕΚΟΡ Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε, απροσδόκητα τον Απρίλη, φθάνοντας τα 48,3 δισ. δολάρια, μια και οι εισαγωγές εξακοντίστηκαν στα 142,3 δισ. δολάρια. Από την άλλη μεριά οι εξαγωγές έδειξαν οριακή κάμψη τον περασμένο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ