Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στα Τρίκαλα για τον Τσιτσάνη

Δύο ενδιαφέρουσες συναυλίες, η μία αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη και η άλλη με «χρώμα» κυρίως βαλκανικό, διοργανώνει το «Κέντρο Ερευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας» της ΔΕΚΑ Τρικάλων, με αφορμή την Ημέρα της Μουσικής, στο Μύλο Ματσόπουλου.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στην οποία θα πάρουν μέρος τοπικά και βαλκανικά συγκροτήματα. Θα παρουσιαστούν: Το γκρουπ «QOUING» με βαλκανικούς ήχους, το μουσικό σχήμα «PEROUINKAS» με παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια, μουσικό νεανικό συγκρότημα της πόλης, με ποπ - ροκ κομμάτια, συγκρότημα Βορειοηπειρωτών με παραδοσιακά τραγούδια. Παράλληλα, στο χώρο του Μύλου θα πραγματοποιηθεί έκθεση καλλιτεχνών του νομού με έργα ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής, βιτρό κ.ά.

Τη Δευτέρα θα γίνει μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου λαϊκού δημιουργού, Βασίλη Τσιτσάνη. Η βραδιά θα αρχίσει με τη Φιλαρμονική του Δήμου και στη συνέχεια θα τραγουδήσουν οι Μαριώ, Παντελής Θαλασσινός, Μαρία Πουλιανίτη, Αποστόλης Γούναρης, Κώστας Οκκας, Μάκης Καρτσιούκας και Γιάννης Πέτρου, με τη συνοδεία της «Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής» του «Κέντρου Ερευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας». Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί (σε σκηνοθεσία Ρ. Χαραλαμπίδη), με στόχο την παραγωγή DVD, που θα κυκλοφορήσει από τη «ΛΥΡΑ» και που εκτός από αποσπάσματα της συναυλίας θα παρουσιάζονται και μέρη όπου έζησε και εμπνεύστηκε ο Β. Τσιτσάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ