Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΙΝΔΕΩΝ
Χωρίς αγροτικό γιατρό

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την ανεπαρκή ιατρική φροντίδα λόγω έλλειψης αγροτικού γιατρού στα χωριά τους εκφράζουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Πολυνερίου, Βαλκάνου και Μοσχοφύτου Τρικάλων με επιστολή τους στο νομάρχη Ηλ. Βλαχογιάννη, το δήμαρχο Πινδέων και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου. Στην επιστολή που υπογράφουν τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και οι Σύλλογοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων τονίζουν συγκεκριμένα πως τα χωριά τους «τυγχάνουν ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας καθότι ο αγροτικός γιατρός επισκέπτεται την περιοχή μια φορά τη βδομάδα». Και προσθέτουν ότι η επίσκεψη αυτή δε δύναται να αντιμετωπίσει σοβαρά έκτακτα προβλήματα υγείας, που σίγουρα προκύπτουν στους κατοίκους. «Η ανάγκη καθημερινής παρουσίας - συνεχίζουν - γίνεται ακόμα πιο επιτακτική κατά τους θερινούς μήνες, όταν οι κτηνοτρόφοι, οι υπερήλικες, τα παιδιά και πλήθος άλλων ξένων βρίσκονται στην περιοχή μας».

Τέλος, ζητάνε να εγκατασταθεί στο αγροτικό ιατρείο μόνιμος γιατρός, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επιτάσσουν οι ανάγκες των ανθρώπων, η σύγχρονη επιστήμη, αλλά και η ανάπτυξη του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας, όπου μπορεί να επισκεφθεί κανείς για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλήματος, είναι αυτό της Πύλης, το οποίο απέχει από τη συγκεκριμένη περιοχή 60-65 χιλιόμετρα, δηλαδή 2 ώρες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα κατοίκου του Δήμου Πινδέων, του οποίου η ζωή κινδύνεψε άμεσα από τσίμπημα σφήκας.

Το πρόβλημα, βεβαίως, της έλλειψης υπηρεσιών υγείας είναι γενικότερο στην ύπαιθρο, ως αποτέλεσμα της πολιτικής περικοπών στον τομέα της δημόσιας υγείας, που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ, θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ