Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησύχησαν από τη λευκή σκόνη

Στο Ασκληπιείο Βούλας για προληπτικό ιατρικό έλεγχο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι του συνεργείου καθαρισμού του Δήμου Καλλιθέας, που ήρθαν σε επαφή με χημική σκόνη λευκού χρώματος, κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων χτες το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρει ότι κατά την αποκομιδή απορριμμάτων τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δρόμο της Καλλιθέας, πλαστική σακούλα που περιείχε σκόνη λευκού χρώματος έσπασε μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου. Τρία άτομα του συνεργείου καθαριότητας ένιωσαν ερεθισμό του αναπνευστικού και βήχα και προσήλθαν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Για τους δύο εξ αυτών δε χρειάστηκε να γίνει ακτινολογικός έλεγχος, καθώς τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει εντελώς, ενώ το τρίτο άτομο ελέγχθηκε ακτινολογικά, χωρίς να αντιμετωπιστεί κάποιο ύποπτο εύρημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για το συμβάν ενημερώθηκαν αμέσως ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, το Συντονιστικό Οργανο Τομέα Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ