Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης»

Η φιλική παρέα - η συντροφική όπως τη λέμε - συγκεντρώθηκε πάλι αυτές τις μέρες, εκφράζοντας «χαράν μεγάλων» για το εκλογικό μας αποτέλεσμα. Εξι γυναίκες και πέντε άντρες και κατά περίπτωση περισσότεροι εκφράσανε τη χαρά τους για ένα αποτέλεσμα που αντανακλά την εκτίμηση προς τις αγωνιστικές θέσεις του ΚΚΕ.

Τα μέλη της συντροφικής παρέας διαβάζουν «Ριζοσπάστη», διατυπώνουν κρίσεις, απορίες, και προτάσεις. Μετέχουν στις οικονομικές εξορμήσεις, αποτελούν έναν κρίκο κοινωνικής επικοινωνίας και ενισχύουν, κατά τα μέτρα των δυνατοτήτων τους, στην ενίσχυση του Κόμματος.

Η δύναμή μας, η δυναμική του ΚΚΕ είναι μεγαλύτερη από τις ψήφους που συγκεντρώνει. Και τώρα είναι καιρός για την ακόμη μεγαλύτερη προώθηση των αποφάσεων για το Μέτωπο.

Αυτοί οι έντεκα, οι δεκαπέντε, αλλού οι περισσότεροι δεν είναι κομματικά μέλη, θα το ήθελαν οι περισσότεροι, αν οικογενειακές, βιοτικές και οικονομικές συνθήκες τούς το επέτρεπαν. Είναι όμως το προζύμι, είναι αυτός ο κοινωνικός περίγυρος που «παράγει αγωνιστές», που κάτω από άλλες συνθήκες ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και με εμπροσθοφυλακή το ΚΚΕ διατηρεί το πνεύμα της αντίστασης κατά της σημερινής ιμπεριαλιστικής βίας.

Από τα σπλάχνα αυτού του λαού, που υποφέρει, απ' αυτούς τους εργάτες, τους αγρότες, τους σκεπτόμενους ανθρώπους, εκφράζονται ως πράξη και όχι ως αφηρημένα ιδεολογήματα, οι θεωρητικές επεξεργασίες.

Η συντροφική μας παρέα, συζήτησε τα νέα στοιχεία από τις ευρωεκλογές στο ευρύτερο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο με κορυφαία απόφαση:

Την άλλη φορά να φέρομε και κάποιον άλλο. Οι κομμουνιστές δε γεννιούνται, με τη «σφραγίδα στο κούτελο» (όπως έλεγε εκείνος ο φλύαρος της ΠΑΣΟΚικής δυναστείας). Οι αγωνιστές ζυμώνονται μέσα στους κοινωνικούς αγώνες.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ