Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Επικίνδυνο νερό απειλεί την υγεία των κατοίκων

Με την υγεία των κατοίκων της Λευκάδας παίζουν όπως φαίνεται οι πάσης φύσεως αρμόδιοι. Κι αυτό γιατί αν και υπάρχουν επίσημες καταγγελίες από κατοίκους, αλλά και επίσημες αρχές εδώ και πάρα πολύ καιρό για την ακαταλληλότητα του νερού πολλών περιοχών του νησιού, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Αυτό που συνέβη πριν από μερικές μέρες με το Δήμο Απολλωνίων είναι χαρακτηριστικό της αναλγησίας των δημοτικών αρχών της περιοχής. Συγκεκριμένα, πριν από τρεις μήνες έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος της Διεύθυνσης Υγείας - Πρόνοιας της Νομαρχίας, από τον οποίο προέκυψε ότι το νερό που είχε ληφθεί από βρύση σε συγκεκριμένο καφενείο του χωριού είναι «ακατάλληλο». Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας ανέφερε στο σχετικό έγγραφο προς το Δήμο Απολλωνίων με ημερομηνία 2.4.2004 τα εξής: «Σας προειδοποιούμε λοιπόν για τελευταία φορά για ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΗ ΧΛΩΡΙΑΣΗ προς εξασφάλιση μονίμως κανονικής παροχής υγιεινού ύδατος. Σας υπενθυμίζουμε ότι η παράβαση των ρυθμίσεων για την προστασία πόσιμου νερού συνεπάγεται διοικητικό, πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο για τους παραβάτες, σύμφωνα με την ισχύουσα νέα εθνική νομοθεσία, όπως σας έχουμε επανειλημμένως τονίσει με προηγούμενες εγκυκλίους μας».

Το έγγραφο αυτό που το υπογράφει ο διευθυντής Υγείας - Πρόνοιας της Νομαρχίας Θωμάς Γκουρνέλης, γιατρός, υγιεινολόγος, κοινοποιήθηκε τότε και στο Σύνδεσμο Υδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λευκάδας.

Από τότε πέρασαν πάνω από τρεις μήνες. Οπως φαίνεται, τίποτα δεν άλλαξε. Ετσι, πριν από μερικές μέρες και πάλι η νομαρχία με νέο έγγραφο προειδοποιεί αυτή τη φορά τους κατοίκους «να μην πίνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης»! Συγκεκριμένα, με το έγγραφο συστήνει στους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Πέτρου να μην πίνουν νερό, αφού παρουσιάστηκαν κρούσματα που πιθανότατα είναι γαστρεντερίτιδα. Το έγγραφο αναφέρει: «Παρακαλούμε τους κατοίκους του ΔΔ Αγίου Πέτρου να μην πίνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες χημικές εξετάσεις από την προαναφερόμενη υπηρεσία, προκειμένου να διευκρινιστεί η αιτία μεμονωμένων περιστατικών(πιθανόν γαστρεντερίτιδας) που παρουσιάστηκε από 12-6-2004 μέχρι 14-6-2004 σε κατοίκους του Αγίου Πέτρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ