Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεδιπλώνονται οι αντιδράσεις συνδικάτων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα συνδικάτα, ενάντια στο νέο τρομονομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που στοχεύει στο παραπέρα χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο δηλώνει, με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ, καθώς αυτό «επιχειρεί να περιορίσει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών». Με αντίστοιχη ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει το νέο τρομονόμο.

Στόχος των εμπνευστών του τερατουργήματος, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, «η καταστολή των αυξανόμενων λαϊκών αγώνων και η αναγόρευσή τους σε τρομοκρατική δράση αφ' ενός και αφ' ετέρου η ενίσχυση και θωράκιση των μηχανισμών καταστολής, προκειμένου να επιβάλλεται, όπου Γης η "νέα τάξη πραγμάτων", να θωρακίζονται οι εξουσίες και να καταληστεύονται οι εργαζόμενοι». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την απόσυρση του τρομονομοσχεδίου και του υπάρχοντος τρομονόμου του ΠΑΣΟΚ.

«Το νέο αντιδημοκρατικό βήμα και πλήγμα κατά των συλλογικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρτας και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς του νομού θα αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες απόκρουσης του νέου τρομονομοσχεδίου. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σημειώνει, σε ανακοίνωσή του: «Εμείς δε θα μεταμορφωθούμε σε χειροκροτητές της απάνθρωπης πολιτικής του κεφαλαίου... Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως χθες έτσι και σήμερα, θα συνεχίσει την οργάνωση της ταξικής πάλης και θα ανατρέψει την ευρωΝΑΤΟική τρομολαγνία, προστατεύοντας τα συμφέροντα της τάξης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ