Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο και με αίτημα να καταργηθούν οι τρομονόμοι και να σταματήσει η ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης, διοργανώνουν την Πέμπτη 24 Ιούνη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο χώρο πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως συνυπεύθυνες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού όπως σημειώνει «το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο με τον "αντιτρομοκρατικό" νόμο και η ΝΔ έρχεται δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές να προσαρμόσει τη νομοθεσία στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Καλεί το λαό, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, να αντιδράσουν έμπρακτα στο νέο αντιδραστικό κατασκεύασμα που στρέφεται ενάντια στους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και τις λαϊκές, δημοκρατικές ελευθερίες.

Στο μεταξύ, καθημερινά μεγαλώνει το κύμα αντιδράσεων που εκδηλώνεται από εργατικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, τα οποία απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νέο τρομονομοσχέδιο, να καταργήσει τους τρομονόμους και να σταματήσει την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης. Χτες σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Και παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 24 Ιούνη το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως ο νέος «τρομονόμος» «εδραιώνει την αστυνομοκρατία, με τις κάμερες παρακολούθησης, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την ασύδοτη δράση ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών και του ΝΑΤΟ». Και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το νέο νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ