Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ
Διεκδικώντας την πρόκριση

«Θέλουμε και μπορούμε. Θα τα δώσουμε όλα για να υλοποιήσουμε τον στόχο». Η απόφαση αυτή επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής, ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα - τον οποίο θα διαιτητεύσει ο Γάλλος Βεϊσιέρ - με τη Ρωσία (21.45, ΕΤ1). Ενός αγώνα ιστορικού χαρακτήρα, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ισοπαλία ή νίκη θα προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Απαντες οι διεθνείς δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Εχουν κατανοήσει ότι δεν πρόκειται για ...περίπατο και πρέπει να αγωνιστούν, ώστε να έρθει το ποθητό. Ο Ζαγοράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Εχουμε το σχετικό πλεονέκτημα αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Δε μας απασχολεί ο αγώνας της Πορτογαλίας με την Ισπανία, κοιτάμε μόνο το δικό μας παιχνίδι, μέσω του οποίου θα πάρουμε την πρόκριση». Ενώ ο Νικολαΐδης δήλωσε: «Οχι, δε ζούμε κανένα όνειρο αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Αυτό που θέλουμε είναι ένα καλό αποτέλεσμα με τη Ρωσία και μετά μπορούμε να πανηγυρίσουμε. Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας που θα μας οδηγήσει στην επόμενη φάση. Αν έρθει και η νίκη ακόμα καλύτερα». Ο Δέλλας, που ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση, έκανε χτες ατομικό πρόγραμμα αλλά η ιατρική ομάδα εκτιμά ότι θα παίξει. Θ' απουσιάσουν σίγουρα οι Γιαννακόπουλος (τραυματίας), Καραγκούνης (τιμωρημένος), τη θέση των οποίων μάλλον θα πάρουν, αντίστοιχα, οι Λάκης, Τσιάρτας.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι, παρά τον αποκλεισμό τους, δε θα είναι αδιάφοροι. Θα δοθεί μεν χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς νέους αλλά όλοι θέλουν μια καλή εμφάνιση και νίκη για το γόητρο. Οπως δήλωσε και ο εκλέκτοράς τους, Γκεόργκι Γιάρτσεφ, «κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι στο τελευταίο παιχνίδι δεν έχουμε κίνητρο και θα παίξουμε με κατεβασμένα τα χέρια. Θα παίξουμε με σοβαρότητα, θέλοντας να ανοίξουμε το σκορ και να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς. Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε όλα τα παιχνίδια».

Από τους πανηγυρισμούς στον αγώνα με την Ισπανία

Sportidea

Από τους πανηγυρισμούς στον αγώνα με την Ισπανία
Αξιοσημείωτο είναι πως οι «κόκκινοι», ως αντίπαλοι, έχουν συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής μας. Το 1979 με νίκη επί της τότε Σοβιετικής Ενωσης, οι «γαλανόλευκοι» προκρίθηκαν στα τελικά του Πανευρωπαϊκού (1980), ενώ 13 χρόνια αργότερα (1993) η νίκη επί της Ρωσίας έστελνε την Ελλάδα σε τελικά Μουντιάλ, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ