Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εν αναμονή ανακοινώσεων

Τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου περιμένουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος Ιούνη, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της προσυνεδριακής περιόδου και την πορεία προς την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Η αναμονή των ανακοινώσεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έχει «παγώσει» προς το παρόν τον καταιγισμό των δηλώσεων που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα από κορυφαία στελέχη που ασκούσαν κριτική στις επιλογές του Γ. Παπανδρέου και τον... κατηγορούσαν για αδράνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός Πολιτικού Συμβουλίου και μιας Πολιτικής Γραμματείας, όργανα τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στην πορεία προς το συνέδριο.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όλο αυτό το διάστημα δέχεται εισηγήσεις και προτάσεις από τα στελέχη του κόμματος, τα οποία επιχειρούν με διάφορους τρόπους να... βρουν θέση μέσα στα νέα όργανα του ΠΑΣΟΚ. «Οι τόνοι πράγματι χαμηλώνουν, φτάνει μην πέσουν μαζί με τους τόνους και τα ποσοστά μας», δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, ο ίδιος προτίθεται να τοποθετήσει στο Πολιτικό Συμβούλιο και παλαιά αλλά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να αναδείξει ότι η «ανανέωση» περνάει μέσα από τη «συνέχεια».

Ολες αυτές οι διεργασίες γίνονται όταν ακόμα κανένας στο ΠΑΣΟΚ δε γνωρίζει την ακριβή περίοδο που θα διεξαχθεί το συνέδριο, ενώ την ίδια στιγμή, τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και στενοί του συνεργάτες κάνουν λόγο για «ανοιχτό συνέδριο», με τη συμμετοχή και μη μελών του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ