Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο»

Διοργανώνεται από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» την ερχόμενη Τρίτη, 22 του Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να μην περάσουν τα νέα τρομονομοθετήματα - που τούτη τη φορά φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ - και να καταργηθεί ο ήδη υπάρχων «τρομονόμος» (Ν. 2928/2001) καλεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, δυο μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές, και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των Συνόδων Κορυφής του Δεκέμβρη 2001 και 25 Μάρτη 2004 στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή του ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης».

Με αίτημα την απόσυρση του «ευρωτρομονόμου» και του ευρωεντάλματος σύλληψης και παράδοσης, αλλά και την κατάργηση του «τρομονόμου» που πρώτη ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ(Ν. 2928/2001), η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική επιλογή και να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει, την Τρίτη 22 του Ιούνη 2004, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια.


Επίσης, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» διοργανώνει σύσκεψη-συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 21 του Ιούνη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60). Θέμα «Η αναγκαιότητα του αγώνα για να μη νομοθετηθούν και να μην εφαρμοστούν το ευρωένταλμα σύλληψης και παράδοσης και ο ευρωτρομονόμος και για να καταργηθεί ο ήδη υπάρχων τρομονόμος (Ν. 2928/01)». Εχουν προσκληθεί και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι επιστημονικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων, προσωπικότητες που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κ.ά.

Καλούν σε συμμετοχή

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο τρομονομοσχέδιο, που θα γίνει την Τρίτη 22 του Ιούνη στην Ομόνοια και ώρα 7.30 μ.μ., απευθύνει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί το λαό, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 του Ιούνη στην Ομόνοια και ώρα 7.30 μ.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ