Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Με κεντρικό σύνθημα «Μέτωπο Ελλήνων και Μεταναστών ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται, στους αγωνιστές που διώκονται», και τη συμμετοχή μέχρι σήμερα 37 (μεταναστευτικών και ελληνικών) πολιτιστικών και συνδικαλιστικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί το φετινό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία της Αχτίδας του 5ου - 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ. Το διήμερο, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως μία κορυφαία διοργάνωση μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων, αποτυπώνοντας τα κοινά προβλήματα αλλά και τους κοινούς αγώνες, θα γίνει - όπως κάθε χρονιά - στο πάρκο ΦΙΞ, στα Πατήσια, στις 25 και 26 Ιούνη.

Θα περιλαμβάνει συζητήσεις, ανάμεσα στις οποίες μία για το νέο τρομονόμο, συναυλίες και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από συγκροτήματα μεταναστευτικών κοινοτήτων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν περίπτερα φιλειρηνικών, μεταναστευτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, χώρος για σκάκι και βιβλιοπωλείο.

Μέχρι σήμερα, έχουν δηλώσει συμμετοχές μεταξύ άλλων: η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, η Ενωση Εργαζομένων από το Μπαγκλαντές, η Ενωση Αιγυπτίων Εργαζομένων, το Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας - Τουρκίας, ο Σύλλογος Γυναικών από το Σουδάν, η ΕΕΔΥΕ, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, η Οργάνωση Οικοδόμων Κυψέλης, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Δέρματος Ελλάδας, η ΕΕΔΔΑ, τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στα Πατήσια, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος και πολλές μεταναστευτικές κοινότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ