Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Απαιτείται συνολική αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική

Ξεκινά σήμερα η 73η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα η 73η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όπου συζητείται το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για το επόμενο διάστημα. Οι εργασίες της ΓΣ ολοκληρώνονται την Τρίτη 22 Ιούνη και θα συμμετάσχουν 600 περίπου αντιπρόσωποι. Απευθυνόμενη προς αυτούς με διακήρυξή της, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί σε αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου με το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ.

Η γενική συνέλευση του κλάδου πραγματοποιείται σε μια περίοδο που σημαδεύεται από την προσπάθεια εφαρμογής των γενικότερων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στο στόχαστρο των οποίων βρίσκεται ό,τι απέμεινε από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας στο ΔΣ, η οποία το διάστημα που μεσολάβησε από την 72η ΓΣ επιδίωξε με κάθε τρόπο να οδηγήσει τον κλάδο σε «νάρκη», να υπονομεύσει τους αγώνες, να καλλιεργήσει κλίμα ηττοπάθειας και αναποτελεσματικότητας των αγώνων, «αφήνοντας ανενόχλητες στρατηγικής σημασίας αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές επιλογές», υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, η οποία όλο αυτό το διάστημα έδωσε τη μάχη, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής, τόσο μέσα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, όσο και έξω από αυτό.

«Πεποίθησή μας είναι ότι οι αγώνες για επιμέρους ζητήματα κλαδικού χαρακτήρα έχουν τη σημασία και την αξία τους, δεν μπορούν όμως να είναι αποτελεσματικοί, δεν μπορούν, με άλλα λόγια, να ανατρέψουν από μόνοι τους την αντιλαϊκή πολιτική που επιτίθεται πολυμέτωπα», τονίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Καταλήγοντας, επισημαίνει: «Απέναντι στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου, απαιτείται συνολική αντιπαράθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το βάρος της ταξικής πάλης πέφτει, λοιπόν, στις πλάτες του ΠΑΜΕ και το δυνάμωμά του αποτελεί το μοναδικό όρο διεξόδου για τη συσπείρωση των εργαζομένων και τη νικηφόρα αναμέτρηση με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ