Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Εμπόδιο στο ΝΑΤΟ οι λαοί

Συγκέντρωση καταγγελίας της ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής την Τρίτη 29 του Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια

Η ΕΕΔΥΕ θα πρωτοστατήσει στη μαζική συμμετοχή και Ελλήνων αγωνιστών της ειρήνης στη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στο NATO στις 27 του Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη και στη διοργάνωση εκδηλώσεων καταγγελίας των ΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα. Για την Αττική, η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 29 του Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στις κινητοποιήσεις στην Κωνσταντινούπολη στις 27 του Ιούνη θα συμμετάσχει και η ΚΝΕ, καθώς επίσης και στο κάμπινγκ νεολαίας που θα γίνει στην Πόλη, υπό την αιγίδα της ΠΟΔΝ, το διάστημα 28 του Ιούνη - 2 του Ιούλη.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε επισημαίνει: «Το ΝΑΤΟ, πιστό στο νέο και άκρως επιθετικό του δόγμα, απεργάζεται, ως παγκόσμιας εμβέλειας κατασταλτικός και πολεμικός οργανισμός, τα νέα του σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Και ενώ συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και η αιματηρή κατοχή του Ιράκ με τα θηριώδη βασανιστήρια του λαού του από τους κατακτητές, οι ΗΠΑ προσπαθούν να οργανώσουν τη διαιώνιση της επικυριαρχίας τους στο Ιράκ και στα πετρέλαιά του, με παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής και τη συμμετοχή ακόμη και Ελλήνων στρατιωτών».

Η ΕΕΔΥΕ υπενθυμίζει: «Οι λαοί των Βαλκανίων γεύτηκαν στο πετσί τους την πολιτική του NATO, που πρόθυμα όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν τα τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε δυναμικά στα εγκλήματα των ΗΠΑ, του NATO και στη νομιμοποίησή τους από την ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε η σημερινή έχουν την παραμικρή εξουσιοδότηση να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, ουσιαστικά σε ένα νέο "Κατάρ" στα Βαλκάνια.

Οσο και αν το προσπαθούν οι κάθε λογής απολογητές του "Βορειοατλαντικού Συμφώνου" να ντύσουν και να κρύψουν το σημερινό του ρόλο, δεν ξεπλένεται το αίμα των χιλιάδων αθώων από τα ΝΑΤΟικά χέρια, δεν αλλάζει η γνώμη του λαού μας για τον αντιδραστικό και επεμβατικό ρόλο του NATO. Αντίθετα, η "πρόσκληση" των ελληνικών κυβερνήσεων να εγγυηθεί δήθεν το NATO την ασφάλεια στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και όλο τον ελληνικό λαό να μπουν εμπόδιο στα σχέδια για εμπλοκή του NATO στο Ιράκ και σε οποιαδήποτε συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών.

Η ΕΕΔΥΕ συμπαραστέκεται ενεργά στο τουρκικό λαϊκό και φιλειρηνικό κίνημα, το οποίο κινητοποιείται εδώ και μήνες ενάντια στη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής του NATO στη χώρα τους και το οποίο θα οργανώσει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση την Κυριακή 27 του Ιούνη, στην Κωνσταντινούπολη.

Η ΕΕΔΥΕ θα πρωτοστατήσει στη μαζική συμμετοχή και Ελλήνων αγωνιστών της ειρήνης στη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στο NATO στις 27 του Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη και στη διοργάνωση εκδηλώσεων καταγγελίας των ΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα. Για την Αττική, η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 29 του Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια». Και καταλήγει: «ΕΞΩ TO NATO ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ! ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ