Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Διακόπηκε η λειτουργία του

Η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας του ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού, σε συνδυασμό με τη διακοπή των συμβάσεων με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς - όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα -, όχι μόνο έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα στους εργαζόμενους της τράπεζας, αλλά παράλληλα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της αφαίρεσης των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Τα παραπάνω σημειώνουν με σχετική Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Ελπ. Παντελάκη προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών.

«Ο ιδιόκτητος παιδικός σταθμός λειτουργούσε απρόσκοπτα», σημειώνουν οι τρεις βουλευτές, «από το 1958 μέχρι και σήμερα προσφέροντας στα παιδιά των εργαζομένων της Εμπορικής υψηλής ποιότητας φροντίδα, δωρεάν». Παράλληλα, «η Επιτροπή Μέριμνας της τράπεζας υπέγραφε συμβάσεις με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και επιτύγχανε χαμηλότερες τιμές λόγω της μαζικής τους διαπραγμάτευσης».

Η πρόσφατα διορισμένη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού. Το γεγονός αυτό «αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων της τράπεζας γιατί είναι βέβαιο ότι αυτοί θα πληρώσουν το επιπλέον κόστος για την υπεύθυνη και σωστή φύλαξη των παιδιών τους. Υπηρεσία που μέχρι σήμερα είχαν πετύχει να τους παρέχεται δωρεάν», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και συνεχίζουν: «Η κύρια ευθύνη, όμως, τόσο για τη συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη όσο και για άλλες που παρατηρούνται ή είναι σε εξέλιξη στο χώρο των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, βαρύνει τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και τη σημερινή, που, με τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων προωθούν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και το γιγάντεμα των κερδών του κεφαλαίου, άνοιξαν το δρόμο και επιτρέπουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την κατάργηση κοινωνικών κατακτήσεων που αποκτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς εάν προτίθενται να παρέμβουν «ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα και να μπει φραγμός στην καταπάτηση των κοινωνικών κατακτήσεων και στις αντεργατικές ενέργειες του τραπεζικού κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στους παιδικούς σταθμούς (2009-02-22 00:00:00.0)
Κλείνουν παιδικό σταθμό (2004-06-18 00:00:00.0)
Διάλυση και εμπορευματοποίηση με γοργούς ρυθμούς (2003-10-11 00:00:00.0)
Εργασιακός Μεσαίωνας (2000-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ