Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΒΣΑ
Με αγωνιστικό προσανατολισμό

Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπου θα διαμορφωθεί και το πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες

Σε μια σημαντική, πολιτικά, χρονική περίοδο πραγματοποιείται η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιούνη, στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Συνεταιρισμού των Υδραυλικών. Με την κυβέρνηση να προωθεί και νομοθετικά την αντιλαϊκή πολιτική της, η οποία απειλεί χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ, ενώ μια σειρά από προβλήματα οξύνονται, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, κυρίως όσον αφορά στον προγραμματισμό της δράσης, καθώς είναι ένα από τα πλέον δραστήρια σωματεία του κλάδου.

Κυρίαρχη θέση της ΟΒΣΑ είναι η δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική για την ανατροπή των μέτρων που οξύνουν τα προβλήματα του χώρου, με τη συνεργασία και με τους εργαζόμενους στα κοινά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο πλήθος παρεμβάσεων, ενώ στήριξε και συμμετείχε ενεργητικά στη διοργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στη δημιουργία του Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι διατάξεις του σχετικού ΠΔ εξυπηρετούσαν την εισβολή των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών στην οικοδομή και στα μικρά έργα, με την παράλληλη έξωση των μικρών εργολάβων, έναν κίνδυνο που παραμένει.

Σταθερό είναι το μέτωπο της ΟΒΣΑ ενάντια και στο δυσβάσταχτο φορολογικό καθεστώς για τους ΕΒΕ και επανειλημμένα έχει καταγγείλει τη φορολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια, το καθεστώς των ανέλεγκτων χρήσεων και της συνάφειας, την υπερφορολόγηση των ΕΒΕ και την ταυτόχρονη ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μια από τις βασικότερες προτάσεις της είναι η συνεταιριστικοποίηση, μέσα από την οποία θεωρεί ότι οι μικροί ΕΒΕ μπορούν να αμυνθούν στην εισβολή και εξάπλωση των πολυεθνικών, κάνοντας τη δική τους συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση που διενεργεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Παράλληλα, η ΟΒΣΑ έχει συγκαλέσει πολλές συσκέψεις και έχει παρέμβει με διάφορους τρόπους για το Ασφαλιστικό, την Υγεία και την Πρόνοια, τις τιμές και την ακρίβεια, το ωράριο. τα ειδικότερα προβλήματα της βιοτεχνίας, όπως η επαγγελματική στέγη και η χωροθέτηση, αλλά και για τα θέματα ειρήνης και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύπλευρες κινητοποιήσεις για το φορολογικό (2013-01-25 00:00:00.0)
Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση (2009-11-19 00:00:00.0)
Ρότα συντονισμένου αγώνα (2006-06-30 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η «Βιοτεχνική Ενότητα» (2005-12-08 00:00:00.0)
Κόντρα στο κύμα της εχθρικής προς τους ΕΒΕ πολιτικής (2003-12-09 00:00:00.0)
Η ΟΒΣΑ προχωρά με πυξίδα τον αγώνα (1999-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ