Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΒΕΤΑΜ»
Θέλουν να την ξεπουλήσουν

Το ξεπούλημα της «Εταιρίας Βιομηχανικής Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλου», (ΕΒΕΤΑΜ) που εδρεύει στο Βόλο, προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοζε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Το πρόσχημα που χρησιμοποιείται για το ξεπούλημα κι αυτής της δημόσιας επιχείρησης είναι η βιωσιμότητά της. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, πρόκειται για ένα ανυπόστατο επιχείρημα της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει την εμμονή της να την ιδιωτικοποιήσει καθώς η επιχείρηση όχι μόνο μπορεί να «στηριχτεί στα πόδια της», αλλά είναι και κερδοφόρα. Καταγγέλλουν, επίσης, ότι το ενδεχόμενο ξεπούλημα της ΕΒΕΤΑΜ θ' αφήσει ξεκρέμαστους και τους 50 εργαζόμενους της εταιρίας, αλλά και αυτούς που εργάζονται στα παραρτήματά της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλιά.

Η επιχείρηση ξεπουλήματος της ΕΒΕΤΑΜ ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού ο οποίος και κηρύχτηκε άγονος και συνεχίζεται από τη σημερινή της ΝΔ η οποία προκήρυξε νέο διαγωνισμό. Την κυβερνητική εμμονή για ιδιωτικοποίηση της ΕΒΕΤΑΜ επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης Γ. Τσουκαλάς, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του το Σωματείο των Εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΕΤΑΜ έχει συναντήσεις με τους βουλευτές των πολιτικών κομμάτων και φορείς του νομού Μαγνησίας, ζητώντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε την περασμένη βδομάδα με το Σωματείο τους ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στις ενέργειές τους για την αποτροπή του ξεπουλήματος της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ