Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
12ος νεκρός στα Ολυμπιακά έργα

Λίγες μόνο μέρες πριν την Ολυμπιάδα των πολυεθνικών και η εργατική τάξη συνεχίζει να θρηνεί νεκρούς στα έργα για την επίτευξη του...«εθνικού στόχου». Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι σκοτώθηκε στο Δημοσιογραφικό Χωριό ο ηλεκτρολόγος Σωτήρης Σέκα, 51 χρονών, από την Αλβανία. Ο άτυχος εργάτης δούλευε στον εργολάβο Καραγιάννη και έπεσε από κινητή σκάλα και ύψος 2,5 μέτρα.

Τον 51χρονο εργάτη τον κουβάλησαν άρον-άρον Κυριακάτικα οι υπεύθυνοι του έργου για να κάνει ηλεκτρολογικές εργασίες σε υπό διαμόρφωση χώρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες θα γινότανε χτες σύσκεψη με τον γνωστό αρχιτέκτονα Καλατράβα. Η βιασύνη να ετοιμαστεί ο χώρος, οδήγησε στην πτώση απ' τη σκάλα του εργάτη, που πέθανε ακαριαία.

Είναι ο 12ος νεκρός στα Ολυμπιακά έργα. Συμπλήρωσε έτσι κι αυτός με το όνομά του το μαύρο κατάλογο με τον οποίο πλήρωσαν την Ολυμπιάδα της Αθήνας, την ώρα που μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη θησαυρίσει. Να σημειωθεί ακόμα, ότι είναι ο 29ος νεκρός εργαζόμενος από τις αρχές του χρόνου στους χώρους εργασίας σύμφωνα μόνο με τα στοιχεία του «Ρ» ενώ από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα οι νεκροί εργάτες στη χώρα μας ξεπερνούν τους 640.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ