Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΩΝΗ
Αναβρασμός για την ανεργία

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, καθώς η ανεργία συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα. Τα ταξικά σωματεία της Ζώνης ήδη έχουν ξεκινήσει διαβήματα διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια υπουργεία, προειδοποιώντας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στα πλαίσια αυτά χτες το πρωί συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Γιακουμάτο, ενώ έχει προηγηθεί και η συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη.

Οι εργατοτεχνίτες απαιτούν να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης, ξεκινώντας άμεσα από την εγκατάσταση μεγάλης δεξαμενής τύπου PANAMAX. Απαιτούν ακόμα την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων με την καταβολή μόνιμου επιδόματος στο 80% του μισθού και προϋπόθεση τα 100 ένσημα την τελευταία διετία, η οποία να διαρκεί μέχρι οι άνεργοι να βρουν δουλιά. Σύνταξη στα 55 χρόνια, με προϋπόθεση τα 500 ένσημα την τελευταία 10ετία και συνταξιοδοτική βάση τα 4.050 ένσημα και άλλα.

Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι αύριο Τετάρτη 23 Ιούνη θα γίνει διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου θα συζητηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο των Σωματείων, ενώ την άλλη βδομάδα τόσο ο Γ. Γιακουμάτος όσο και ο υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης θα επισκεφθούν τη Ζώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ