Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημιουργεί ψευδαισθήσεις και αυταπάτες

Αντίθετο το ΚΚΕ με το σχετικό νομοσχέδιο

Δε λύνονται τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου των νοσηλευτών με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την ίδρυση της «Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος» το οποίο συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οπως τόνισε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης που εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, οι διατάξεις του είναι ένα κουστούμι κομμένο και ραμμένο για να υπηρετήσει το σημερινό σύστημα και να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στους νοσηλευτές.

Υπογράμμισε ότι δημιουργεί αυταπάτες γιατί επιδιώκεται να κρυφτούν τα πραγματικά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι συνέχιση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Π. Κοσιώνης είπε ότι η ΕΕ με μια σειρά αποφάσεων κορυφής προωθεί αντεργατικές διατάξεις οι οποίες φυσικά θίγουν και τους νοσηλευτές. Κατήγγειλε ότι για την εκλογή των οργάνων στην Ενωση νοσηλευτών προβλέπεται η ύπαρξη του πλειοψηφικού συστήματος το οποίο αποκλείει τις παρατάξεις από την εκλογή τους στη διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ