Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Παλικαρίσια απάντηση εργατών σε προκλητική ανακοίνωση των ξενοδόχων

«Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο. Το δίκιο δεν τρομοκρατείται, αντίθετα δυναμώνει την ενότητά μας και τον αγώνα μας. Οσο καθυστερείτε να υπογράψετε τοπική σύμβαση, τόσο τα πράγματα για σας θα γίνονται πιο δύσκολα»! Ετσι ξεκάθαρα απαντά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας στην άκρως προκλητική ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 17 Ιούνη και την επίθεση με χημικά και προπηλακισμούς, που δέχτηκαν οι απεργοί από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής τους διαδήλωσης, έξω από τα γραφεία των ξενοδόχων.

Οι ξενοδόχοι, τρομοκρατημένοι από τη μαζική συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία και την πορεία, πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας κλιμακώνεται και δυναμώνει, πέρασαν στην επίθεση της λάσπης, ενάντια στον κλάδο και τους εκπροσώπους του! Με την ανακοίνωσή τους, παρουσιάζουν ως τραμπούκους που «προπηλάκισαν (!) και χειροδίκησαν (!)» τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων! Κάνουν λόγο για προσπάθεια εισβολής των απεργών στο κτίριό τους, δικαιολογώντας έτσι την επίθεση των ΜΑΤ και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έσπευσε να τους προστατέψει.

Σ' αυτήν την αισχρή επίθεση, οι ξενοδόχοι δηλώνουν ότι έχουν σύμμαχο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού Λ. Καραθανάση, καθώς, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «ο κ. Καραθανάσης καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά των απεργών κατά του διευθυντή της Ενωσης, Λ. Ντούβα».

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας δηλώνει «σε όλους τους τόνους, αλλά και με την πρακτική μας ότι είμαστε ευγενείς και όχι δουλοπρεπείς. Αξιώνουμε σεβασμό και όχι υποτίμηση του φορέα μας. Εδώ και 1,5 χρόνο, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης».

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι το προεδρείο της Ενωσης Ξενοδόχων αρνείται να συζητήσει, στέκεται απέναντι σε κάθε αίτημα. Ο πρόεδρος σε 2 ή 3 επαφές δηλώνει αναρμόδιος. «Τι χρειαζόσαστε - υπογραμμίζει - την Ενωση, αν δεν έχει αρμοδιότητες, αν δεν παίρνει πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίζει; Διαλύστε την».

Και συνεχίζει: «Εμείς εκπροσωπούμε χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αττικής, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά, με πολλά προβλήματα που δημιουργούνται από την ασύδοτη δράση σας, από την ακόρεστη δίψα σας για περισσότερα κέρδη. Οι δε μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι ίσοι με μία διανυκτέρευση ενός πελάτη».

Ο Σύνδεσμος ξεκαθαρίζει: «Η διοίκηση και όλες οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε προβλήματα. Εσείς μέσα από την Ενωσή σας κρύβεστε. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σας ξετρυπώσουμε. Αν αυτή μας η στάση είναι καταδικαστέα από εσάς και προτιμάτε άλλους συνομιλητές, χάσατε.

Οι εργαζόμενοι, ζώντας χρόνια τώρα με αποδεκτές από εσάς ηγεσίες και ρεαλιστικά πλαίσια, αποφάσισαν να τις αλλάξουν. Θέλουν με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα να προωθήσουν λύσεις. Εμείς αυτήν την προοπτική θα υπηρετήσουμε με πάθος».

Και καταλήγει: «Αυτά για την πραγματική σας ενημέρωση, αν δε θέλετε να ζείτε στην πλάνη. Αν και είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι θέμα ενημέρωσης, αλλά ταξικών συμφερόντων. Τα κέρδη σας υπηρετείτε με τις ταξικές επιλογές και πρακτικές σας. Ε! Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είστε στυγνοί εκμεταλλευτές μας και αγωνιζόμαστε ενάντιά σας, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για τη μείωση των κερδών σας και την αύξηση των μισθών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ