Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΤΙΑΞΟΝ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Η τρομοκρατία δεν έσπασε την απεργία

Στα δικαστήρια μετέφερε χτες η διοίκηση των ΕΛΠΕ τη διαμάχη της με τους εργαζόμενους της θυγατρικής ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΒΕΕ στην Κομοτηνή, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η τετραήμερη απεργία τους, που ξεκίνησε την Τρίτη με αίτημα τη μισθολογική και θεσμική τους εξομοίωση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον όμιλο των ΕΛΠΕ. Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργοδοσία, σε μια προσπάθεια να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και το δικαίωμά τους στην απεργία, συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής και η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί σήμερα. Ενδεικτικό του πανικού που προκάλεσε η δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων είναι και το γεγονός ότι στη χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης παραβρέθηκε σύσσωμο σχεδόν το ΔΣ της εταιρίας με τη συνοδεία νομικών συμβούλων από την Αθήνα.

Η εργοδοσία επικαλέστηκε την κρίσιμη προολυμπιακή περίοδο και την απώλεια παραγγελιών από πελάτες προκειμένου να πιέσει στην κατεύθυνση να εκδοθεί δικαστική απόφαση εις βάρος των εργαζομένων. Εφτασε μάλιστα σε σημείο να αξιοποιήσει το επιχείρημα της «ολυμπιακής εκεχειρίας» για να ζητήσει από τους εργαζόμενους συναινετική τακτική ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων! Για την ταμπακιέρα, αρκέστηκε στον ισχυρισμό ότι οι υποσχέσεις για μισθολογική σύγκλιση των εργαζομένων της ΝΤΙΑΞΟΝ με τους συναδέλφους τους στον όμιλο σε μια τετραετία από το 2000, ανήκουν στην προηγούμενη διοίκηση και δεν εκφράζουν την ίδια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον απεργιακό τους αγώνα, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να αμείβονται με μισθούς ίσους με εκείνους όλων των εργαζομένων στον όμιλο των ΕΛΠΕ, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας και με δεδομένο ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, η ΝΤΙΑΞΟΝ βρίσκεται σε τροχιά κερδοφόρας ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ