Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΚΑ
Ανησυχία για τη δουλιά τους...

...και την τύχη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες

Εναν ιδιότυπο παροπλισμό αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια οι περίπου 340 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι. Με 10 έως 22 χρόνια εργασία και πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων, έχουν βρεθεί τα τελευταία δύο χρόνια στη «γωνία», με δικαιολογία την κατασκευή και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα «παιχνίδια» καθυστερήσεων, που ξεκίνησε σε σχέση με τη μισθοδοσία τους η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει και η νέα της ΝΔ, μέσω του γραμματέα Νέας Γενιάς Γ. Ορφανού, αμφισβητώντας τη νέα συλλογική σύμβαση, τους έχει θέσει σε επαγρύπνηση.

Σήμερα, η ανησυχία τους έχει κορυφωθεί, καθώς ελάχιστες μέρες πριν ολοκληρωθούν τα έργα και πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν έχει γίνει κατανομή του προσωπικού στις αθλητικές Ολυμπιακές υποδομές. Συνεχίζουν, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, να μην τους επιτρέπουν να παρακολουθήσουν καμία νέα εγκατάσταση για να γνωρίζουν πώς λειτουργεί.

Ο «Ρ» βρέθηκε με τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, οι οποίοι μίλησαν για τη μεγάλη ανησυχία που έχουν και για το μέλλον της εργασίας τους, αλλά και του δημόσιου χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που λένε πρώτα απ' όλα είναι ότι πληρώνονται με χρήματα του λαού και γι' αυτό θέλουν να δουλεύουν.

Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν κάνει δεκάδες παρεμβάσεις και στις δύο κυβερνήσεις για να μπουν στο σχεδιασμό και να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις των ανακαινισμένων εγκαταστάσεών τους και να παρακολουθήσουν τη νέα τεχνογνωσία των εγκαταστάσεων. Αντί γι' αυτό όμως, καταγγέλλουν ότι βρίσκονται ακόμα σε αναμονή λίγες μόνο μέρες πριν από τους Αγώνες. Αποτέλεσμα, όπως λένε, την περίοδο των Αγώνων να υπάρχει ο κίνδυνος να μη γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι εγκαταστάσεις. Την ίδια ώρα, επισημαίνουν, δεκάδες εταιρίες αλωνίζουν στο χώρο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες για το μέλλον το δικό τους, αλλά και των δημόσιων αθλητικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι ο χώρος του ΟΑΚΑ σήμερα, πέραν του Ολυμπιακού Σταδίου, περιλαμβάνει δύο κολυμβητήρια, γήπεδο μπάσκετ, ποδηλατοδρόμιο, τένις, προπονητήριο, ντόπινγκ κοντρόλ, εργομετρικό και κέντρο Τύπου και άλλα κτίρια υποστήριξης.

Γι' αυτό και δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν την εργασία τους και κάνουν ξεκάθαρο ότι δε θα παζαρέψουν το δημόσιο χαρακτήρα των εγκαταστάσεων, που έχουν κοστίσει πολλά ευρώ στον ελληνικό λαό και θα αποκρούσουν κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησής τους.

Ταυτόχρονα, μαζί με τα παραπάνω, διεκδικούν και την έγκριση από την κυβέρνηση του προϋπολογισμού του ΟΑΚΑ για το 2004, ώστε να καταβάλλονται έγκαιρα και τακτικά ο μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές τους στο ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ