Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΡΤΑΣ
Να αποζημιωθούν για τις ζημιές

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής στον νομό Αρτας «κάηκε» από τους πρωτοφανείς παγετούς του Γενάρη και το ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Γεωργίας Ε. Μπασιάκος απάντησε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής των ζημιών και μέσα στον Ιούνη θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Ισχυρίστηκε ότι γενικότερα για τις αποζημιώσεις επισπεύδεται η καταβολή των εθνικών ενισχύσεων περίπου σε ένα χρόνο με τάση ακόμα μεγαλύτερης επίσπευσης και είπε ότι σε σχέση με την τιμή και το ποσό με το οποίο θα επιδοτούνται οι αγρότες είναι θέμα καθαρά έγκρισης ή μη από την ΕΕ των ποσών τα οποία πρόκειται να δοθούν.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι εάν θα δοθούν οι αποζημιώσεις μέσα στις προθεσμίες αλλά το πόσα θα είναι αυτά τα χρήματα. Οι αγρότες, είπε, ανησυχούν πως δε θα τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί ότι η τιμή αποζημίωσης θα είναι 58 δρχ. Μιλώντας γενικότερα για τις αποζημιώσεις είπε ότι η ζημιά που παθαίνει ο αγρότης από την απώλεια παραγωγής τεσσάρων ετών είναι τουλάχιστον τριπλάσια αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις δίνουν μόνο το 30% και ζήτησε από τον υφυπουργό να αναθεωρήσει τη σχετική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ