Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνάντηση απόδημων νέων στο Βέλγιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α΄ Συνδιάσκεψη Απόδημης Νεολαίας Βελγίου, που έγινε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου (ΟΕΚΒ), σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Η απασχόληση και η ανεργία στο Βέλγιο, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ευρώπη και η εκπαίδευση ήταν τα κύρια θέματα της Συνδιάσκεψης. Ενώ συγκροτήθηκε προσωρινή αντιπροσωπευτική επιτροπή που πρώτο στόχο θα έχει τη διοργάνωση της επόμενης συνδιάσκεψης καθώς και του 1ου Συνεδρίου των Απόδημων Ελλήνων στο Βέλγιο.

Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση με ελληνικούς χορούς και τραγούδια, όπου συμμετείχαν δεκάδες Ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς.

  • Παράλληλα με τη Συνδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε και η Α΄ Συνάντηση Απόδημων Ελληνίδων, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι των Συλλόγων Δημοκρατικών Γυναικών Αμβούργου και εκπρόσωποι γυναικείων φορέων από πόλεις του Βελγίου. Μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη θέση των μεταναστών στη χώρα που ζουν, ενώ ανέλυσαν τα κοινωνικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά αιτήματά τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ