Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
Να μην καταργηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος

Να μην καταργηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης (MASTER) και να διατηρηθεί το ισχύον Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (δύο κύκλοι: master-διδακτορικό) με τις απαραίτητες βελτιώσεις, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση των φοιτητών Γεωλογίας επισημαίνει ότι η άμεση αντίδραση των φοιτητών, με κάθε μορφή αγώνα, για την κατοχύρωση του σοβαρού αυτού αιτήματος, είναι επιβεβλημένη «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Γεωλογικό Τμήμα και τον ανήθικο τρόπο με τον οποίον τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία για την ουσιαστική κατάργηση του Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης».

Το αποτέλεσμα αυτό της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος για άμεση κατάργηση του Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης οδηγεί αναμφισβήτητα στην υποβάθμιση του Τμήματος Γεωλογίας, στη μείωση της ανταγωνιστικότητάς του και το φέρνει αρκετά χρόνια πίσω.

Ο Σύλλογος των φοιτητών του τμήματος ζητά η ειδίκευση να μη στηρίζεται μόνο στην ύπαρξη δύο κύκλων μεταπτυχιακών σπουδών αλλά να καθιερωθεί η προπτυχιακή ειδίκευση. Δηλαδή πενταετής φοίτηση η οποία τα πρώτα εξάμηνα να παρέχει γενική μόρφωση στο φοιτητή γεωλόγο, ενώ στα υπόλοιπα να εμβαθύνει στο αντικείμενό του.

Για τις ανάγκες της διατήρησης του μεταπτυχιακού προγράμματος ο Σύλλογος προτείνει:

  • Αμεση χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας και από οποιονδήποτε άλλο κρατικό εμπλεκόμενο φορέα, για να λυθούν τα αντικειμενικά προβλήματα που εμφανίζονται στη συνέχιση του προγράμματος.
  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ μέχρι να αλλάξει η απόφαση της ΓΣ του τμήματος, μαζική παράσταση στη Συνέλευση και νέα Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκο στα δίδακτρα μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών (2022-04-15 00:00:00.0)
Η «Μπολόνια» διατάζει: οι σπουδές υποβαθμίζονται (2005-02-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-03-22 00:00:00.0)
Πώς θεσμοθετείται η υποβάθμιση των πτυχίων; (2002-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ