Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Αναζήτηση λύσης για «ΟΚΤΑ»

Υστατες προσπάθειες για τη φιλική επίλυση των διαφορών των ΕΛΠΕ που έχουν ανακύψει από την εξαγορά του διυλιστηρίου «ΟΚΤΑ», με το δημόσιο της ΠΓΔΜ, καταβάλει η διοίκηση του Ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για την επανέναρξη συνομιλιών των δύο πλευρών, αφού προ τριμήνου τα ΕΛΠΕ προσέφυγαν στη διεθνή διαιτησία.

Το βασικά σημεία που θέτουν τα ΕΛΠΕ στην προσφυγή είναι η μη τήρηση των δεσμεύσεων του Δημοσίου της ΠΓΔΜ για την απορρόφηση και την αποπληρωμή συγκεκριμένων ποσοτήτων καυσίμων, η αθέτηση του όρου για διατήρηση μονοπωλιακού καθεστώτος υπέρ των ΕΛΠΕ μέχρι το 2005, αλλά και η δημιουργία προσκομμάτων στην κατασκευή αγωγών εξαγωγής έτοιμων προϊόντων προς το Κόσσοβο και τη Σερβία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας η «ΕΛΠΕΤ Βαλκανική» (θυγατρική των ΕΛΠΕ και μητρική της «ΟΚΤΑ») αναστέλλει την απόφασή της για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΟΚΤΑ» ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Χτες επίσης, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ, ανακοινώθηκε ότι από αύριο Τετάρτη αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον Ομιλο ο Π. Καβουλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ