Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ωραιοποίηση της εικόνας της Ολυμπιακής Αθήνας

Μια ωραιοποιημένη εικόνα της Αθήνας, όπου...«όλα δουλεύουν ρολόι», λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρουσίασε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας η δήμαρχος Ντ. Μπακογιάννη, αναλύοντας την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας της πόλης. Μια εικόνα, όμως, που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, κάτι που επεσήμανε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος είπε ότι έχουν ασφαλτοστρωθεί 450 δρόμοι, συνολικού εμβαδού 750.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) και έχει βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμός σε 200 δρόμους. Πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στη Βαρβάκειο Αγορά (για πολλοστή φορά την τελευταία πενταετία), στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ αναπλάθεται και ο Λόφος του Λυκαβηττού.

Για το πρόγραμμα καθαρισμού και βαφής προσόψεων κτιρίων, είπε ότι έχουν κατατεθεί 1.948 αιτήσεις και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 900 κτίρια. Ισχυρίστηκε επίσης πως έχουν φυτευτεί 7.000 δέντρα, 33.000 θάμνοι και 300.000 ανθοφόρα λουλούδια. Αναφερόμενη στην καθαριότητα, επανέλαβε τις αγορές των 70 νέων απορριμματοφόρων, των 10 φορτηγών αποκομιδής καθώς και των λοιπών δράσεων της υπηρεσίας. Παρέλειψε όμως να πει πως, ειδικά για το πράσινο, μπορεί να φυτεύονται από τη μια λουλούδια και δέντρα, αλλά η σχετική υπηρεσία του δήμου έχει απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να κάνει την αναγκαία συντήρηση! Η απαξίωση των υπηρεσιών, άλλωστε, είναι πάγια τακτική των τελευταίων διοικήσεων του δήμου, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα έργα να πηγαίνουν στους ιδιώτες.

Κατά τα άλλα, η δήμαρχος χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι στις δημοτικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, αντί παιδιών θα φιλοξενηθούν φέτος αστυνομικοί! Ενώ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αστυνομοκρατία στη διάρκεια των Αγώνων είπε ότι «δε θέλουμε η πόλη των Αθηνών να είναι μια σιδερόφραχτη πόλη, μια πόλη με περιορισμούς και απαγορεύσεις»!

Τέλος, πρότεινε οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες να γίνουν επίτιμοι δημότες Αθηναίων και επίσης κάθε σπίτι να «σημαιοστολιστεί» βάζοντας στο μπαλκόνι την ελληνική σημαία και τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων...

Η «Συμπαράταξη»

«Ανεξάρτητα από τις απόψεις του καθενός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να σημειώσουμε πως αν και η Αθήνα τους έχει αναλάβει από το 1997, εντούτοις, σήμερα, όχι μόνο η Αθήνα, αλλά η Αττική, αποτελεί βομβαρδισμένο τοπίο. Είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση». Με αυτά τα λόγια ο Σπ. Χαλβατζής, έδωσε μια άλλη διάσταση στον πανηγυρικό τόνο που επιδίωξε να δώσει η δήμαρχος.

«Σήμερα - συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής - γίνεται ελάχιστη συζήτηση για τον αθλητισμό, το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αντιθέτως, γίνεται αναλυτική συζήτηση για τους χορηγούς και τα κέρδη που θα αποκομίσουν οι εταιρίες». Και αναφερόμενος, στην πρόταση περί «σημαιοστολισμού της πόλης», ο ομιλητής τόνισε πως «η μόνη σημαία που βλέπει ο κόσμος είναι αυτή της "Coca-Cola"».

Υπενθύμισε πως η πόλη της Αθήνας, σε όλη τη διάρκεια των ΟΑ, θα είναι μια σιδερόφραχτη πόλη, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της δημάρχου. Αλλωστε, η πτώση του τουρισμού που παρατηρείται, δεν έχει άλλα αίτια πέρα από την τρομοϋστερία, υπενθυμίζοντας στο Σώμα τις τελευταίες δηλώσεις του Ντ. Ράμσφελντ, οι οποίες καλλιεργούν το εν λόγω κλίμα.

Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε και στα Ολυμπιακά έργα, επισημαίνοντας πως η εργατική τάξη τα έχει πληρώσει και με νεκρούς, ενώ η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας είναι καθημερινό φαινόμενο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ